Zagreb u petak u 18 sati favorit protiv Intera. Moguću prijetnju Šušak vidi u teoriji velikih brojeva.Obzirom na pogled na prvenstvenu ljestvicu i bodovni učinak u kojemu momčad Intera od zahuktalog Zagreba dijeli deset bodova, uopće ne bi trebalo biti dvojbe o pobjedniku utakmice 5. kola između ova dva suparnika u petak u 18 sati u Kranjčevićevoj. Sva bi tri boda dakako trebala sigurno ostati u rukama Zagreba koji bi objektivno trebao biti favorit, od koje uloge Ivo Šušak uopće ne bježi. No, Zagrebov prekaljeni trener i za takvu situaciju voli zapuhati na hladno, pa s tim u svezi na konferenciji za novinstvo poručuje:
?Znam iz iskustva da se uvijek krije opasnost od momčadi koje je izgubila zadnju utakmicu, pogotovo ako ih je izgubila sve do sada. S jedne strane, uvijek postoji teorija velikih brojeva temeljem koje bi prije ili kasnije takvoj momčad trebalo krenuti, jer netko se traži brže, netko sporije. S druge pak strane postoji i realnost, koja je u postojećoj situaciji objektivno u našu korist, pa bi od mene bilo nepošteno, uza svo uvažavanje suparnika, posebno njihovog trenera Ilije Lončarevića, da kao domaćini ne želimo uzeti sve, i da pritom u to čvrsto vjerujemo?.
Osim što je Zagrebov i Interov bodovni učinak zalog za Zagrebovu ulogu favorita u spomenutoj utakmici, Šušak tomu pridodaje i slijedeće:
?Imam povjerenje u našu kvalitetu i moć, kao posljedicu iznimno savjesnog rada svih pojedinaca željnih novih dokazivanja, tako da će primjerice neki kao Džolan, Štiglec, Dedić... prije ili kasnije dočekati svoju šansu. Za sada ostajem vjeran onima koji su sudjelovali u osvajanju naših velikih deset bodova iz prve četiri utakmice, s time da eventualne korekcije mogu nastati u napadu.?
Drugim riječima, protiv Intera bi trebali započeti slijedeći igrači: Višić, Celjak, Pavlović, Tokić, Ivanković, Jurendić, Jefthon, Jugović, Šovšić, Krstanović i Abdurahimi. U pričuvi su Bašić, Mikulić, Oršulić, Parlov, James, Sukaj i Medić.
http://nkzagreb.hr/main.asp?dir=vijest&vijestid=414&ld=L