|
Ronny
|
 |
« Odgovor #30 : 15. Svibanj 2010, 12:06:22 » |
|
ok da ti pojednostavim svoje mišljenje: koliko god da je nk zagreb zaslužio ispadanje iz prve HNL u sezoni 09/10, opet nemogu, iskreno iz srce, reći da mi je drago zbog toga. bolja formulacija?
i nije tvoje mišljenje upitno, već opći dojam o klubu, ne navijačima uprava je ove sezone učinila sve da i gledatelja, a posebno navijača bude što manje struka je vukla blago rečeno čudne poteze igrači su se iskazali nezalaganjem i nezainteresiranošću za klub u kojem nastupaju kompletan odnos javnosti prema klubu je inertan, jer drugačiji i ne može biti, zbog one točke jedan u kojoj uprava čini sve da klub postane što nevidljiviji i neprepoznatljiviji ono malo "atmosfere" na stadionu koju pak u kranjčevićevoj imamo, s tolerancijomk prema svim gostima, i navijanje bez vrijeđanja i punom potporom ekipi na terenu jedina je svijetla točka koja je ostala u klubu, i ta čistina bez mrlje (ako isključimo opravdan bunt i napad na medića u loži) zaslužuje pak sam vrh našeg nogometa, i ogledni primjer da se drugačije (drugačije od bbb, torcide i inih huliganskig pokrovitelja) može... još samo kad bi se imalo po što i dolaziti na stadion, tj nešto kvalitetno i gledati, pa da to onda preraste i u masovan pokret... ali... slažem se sa svime napisanim, apsolutno... makar neznam jesi li gledao hnl u čet, nk zagreb je jednini klub u ligi koji ima veći prosjek gledatelja nego prošle sezone... naravno tome se pridonijele jeftinije karte, besplatan ulaz na šibenik i sl, ali ajde i to me na neki način tješi da u ovom gradu još uvijek postoje ljudi kojima je zagreb u srcu... ma kakav god bio taj zagreb...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...
|
 |
« Odgovor #31 : 16. Svibanj 2010, 13:34:51 » |
|
Ronny, kad je neki broj vrlo mali, onda i male promjene u iznosu mogu jako promijeniti postotak. Da nas je prošle sezone pratilo 8 ljudi, a ove 10, to bi bio porast gledatelja za 25%, zar ne.
Dalje, u HNL-u nemamo brojače, a sve ostale metode su vrlo, vrlo neprecizne. Nitko u stvari ne zna koliko ljudi ima na nekoj HNL utakmici.
Vezano uz onu prvu činjenicu, može ti se dogoditi paradoks da jedne sezone imaš kišovito vrijeme protiv hajduka i dinama, a druge sunčano proljetno, da se jedne sezone hajduk bori s dinamom za naslov, a druge zaostaje 20 bodova, i već ova dva faktora (nažalost) mogu promijeniti ukupni prosjek gledatelja za 10%. Sustav je prošle godine bio trokružan a ove dvokružan pa se moglo dogoditi da prošle sezone igramo dvaput doma sa sesvetama ili međimurjem što ti isto ruši prosjek.
Uglavnom, ove brojke su, po meni, irelevantne. Dugogodišnji trend pokazuje zabrinjavajuće smanjenje, kako u ligi, tako i kod nas.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mediću odlazi! Utopi se u Čikoli!
|
|
|
|
Ronny
|
 |
« Odgovor #32 : 16. Svibanj 2010, 14:02:07 » |
|
da, istina je... prošle godine s dinamom je bio pljusak i 1000 ljudi, a ove je bio i besplatan ulaz na šibenik i brijem niže cijene ulaznica (prošle godine je bilo 60kn jel da?), al nekak je u meni uvijek strah da ćemo spast na 200 ljudi... ali da je zagreb (bio) klub koji tradicijom i svime ostalim zaslužuje prosjek od 2500-3000 (i 6 ili 7 tisuća s dinamom i hajdukom) svakako je... ali budimo realni, tolko nema ni dinamo... a i ljudi se boje huligana pa više ne idu s djecom na tekme 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ronny
|
 |
« Odgovor #33 : 16. Svibanj 2010, 14:03:47 » |
|
al valja i napomenuti da su ove sezone tekme bile u petak i to u 16 ili 17 h 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Sandman
|
 |
« Odgovor #34 : 16. Svibanj 2010, 14:44:07 » |
|
al valja i napomenuti da su ove sezone tekme bile u petak i to u 16 ili 17 h  To je po meni, možda i najbitniji faktor. Ja ću, recimo, nakon posla doći na tekmu u 17, ali većina običnih gledatelja poslije posla želi samo otići doma i malo odmoriti. Vikendi su s razlogom uvijek rezervirani za nogomet, zato što se ljudi fino dignu u neko malo kasnije vrijeme nego preko tjedna, odu možda na plac, pojedu ručak i fino poslije toga na tekmu. Ovak kad termin postaviš preko tjedna u 17 ili još gore u 16 (!) teško možeš očekivati da će ti netko doći, osim najzagriženijih fanova. Nije mi bila jasna ta logika oko stavljanja tekmi u petak niti kad je to odlučeno, a nije mi ni dan-danas.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Uvijek sam al nikad do kraja. Večer u gradu ti donese neki lijek u nekom kutu gdje samoća se zbraja Uvijek s malo premalo para. Kad upale se svjetla ode dim A miris noći opet postaje stvaran" "Bi mogo da mogu", Haustor
|
|
|
WAZER
ČLAN UDRUGE
Senior

|
 |
« Odgovor #35 : 16. Svibanj 2010, 14:56:31 » |
|
al valja i napomenuti da su ove sezone tekme bile u petak i to u 16 ili 17 h  To je po meni, možda i najbitniji faktor. Ja ću, recimo, nakon posla doći na tekmu u 17, ali većina običnih gledatelja poslije posla želi samo otići doma i malo odmoriti. Vikendi su s razlogom uvijek rezervirani za nogomet, zato što se ljudi fino dignu u neko malo kasnije vrijeme nego preko tjedna, odu možda na plac, pojedu ručak i fino poslije toga na tekmu. Ovak kad termin postaviš preko tjedna u 17 ili još gore u 16 (!) teško možeš očekivati da će ti netko doći, osim najzagriženijih fanova. Nije mi bila jasna ta logika oko stavljanja tekmi u petak niti kad je to odlučeno, a nije mi ni dan-danas. Jos pogotovo kaj je medic reko da pustanjem thompsona ne zeli samo privuc navijace iz zagreba nego iz cijele hrvatske! Zamisli sad lik iz cavoglava ide na tekmu, pa nema sanse da stigne 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
When we are good they dont remember When we are bad they never forget
|
|
|
|
Ronny
|
 |
« Odgovor #36 : 16. Svibanj 2010, 16:07:14 » |
|
a u biti ima wazer, ima... jer nebi se kladio da je taj lik zaposlen, a student nije 100%, tak da može krenut na magarcu već u ranu zoru i cijeli dan provest u glavnom gradu svih Hrvata... a možda usput i sretne rođu pa dobije neku poziciju u vladajućoj stranci, ili barem u upravi najpurgerskijeg kluba  btw, kad sam već kod toga, jel zna netko kak je završio natječaj za direktora? (znam da je offtopic, sorry)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Sandman
|
 |
« Odgovor #37 : 16. Svibanj 2010, 16:23:53 » |
|
a u biti ima wazer, ima... jer nebi se kladio da je taj lik zaposlen, a student nije 100%, tak da može krenut na magarcu već u ranu zoru i cijeli dan provest u glavnom gradu svih Hrvata... a možda usput i sretne rođu pa dobije neku poziciju u vladajućoj stranci, ili barem u upravi najpurgerskijeg kluba  btw, kad sam već kod toga, jel zna netko kak je završio natječaj za direktora? (znam da je offtopic, sorry) Pa evo, kako je klub prije izvjesnog vremena objavio, zaprimili su 210 prijava, i 30 ljudi je dobilo priliku za razgovor. Od tih trideset, čini se, Šestić je bio najkvalificiraniji jer je trenutno upravo on direktor Zagreba. Vrlo zanimljivo, baš bih volio pročitati njegove kvalifikacije i usporediti ih s kvalifikacijama ostalih koji su se prijavili.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Uvijek sam al nikad do kraja. Večer u gradu ti donese neki lijek u nekom kutu gdje samoća se zbraja Uvijek s malo premalo para. Kad upale se svjetla ode dim A miris noći opet postaje stvaran" "Bi mogo da mogu", Haustor
|
|
|
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...
|
 |
« Odgovor #38 : 17. Svibanj 2010, 08:49:54 » |
|
Neslužbeno, priča se da je čovjek vješt sa rukama, šifra prijave je bila "dugi prsti"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mediću odlazi! Utopi se u Čikoli!
|
|
|
|