Str: 1 [2] 3
  Ispis  
Autor Tema: Rasizam i fašizam na hrvatskim stadionima  (Posjeta: 3088 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Curva
Kadet

« Odgovor #15 : 10. Svibanj 2010, 19:54:48 »

Očekivao sam da će se diskusija razviti kvalitetno i argumentirano i, iskreno, baš me iznenađuje što nekim ljudima tako imputiraš stavove koji oni sami nisu iznosili. Sandman nigdje ne kaže da "priželjkuje državu u kojoj će policija moći raditi što god hoće s navijačima ako ih proglasi fašistima i huliganima", niti to spominje itko u postovima ranije...

Ako se ne slažeš s temom da bi društvo, reakcijom medija, udruga i službenih državnih institucija trebalo svaki puta jasno i nedvosmisleno osuditi profašistička skandiranja kao i ona koja pozivaju na nasilje, iznesi svoj stav. Ne vidim diskusiju u pobijanju teza koje nitko nije iznio, nego ih, eto ti (pogrešno) iščitavaš između redaka.
Pa Sandman je napisao da priželjkuje "pravnu državu koja će se pridržavati nekakvih europskih civilizacijskih normi i koja se neće ustezati od toga da odlučno kazni pojave...". Ja mislim da je to pogrešno, pa na to reagiram.

Imam velikih problema s "pendrek antifašizmom" iz dva razloga: zato što je to potpuno neefikasan način rješavanja problema i zato što to nije antifašizam ako se stvari rješavaju kao u policijskoj državi.

Osim toga, mislim da je opasno ovo što se događa, tj. da se koristi činjenica da su bojsi fašisti da bi se opravdala policijska represija. Tome se protivim kao antifašist (jer mi se ne sviđa razvoj prema policijskoj državi) i kao navijač (jer mi se ne sviđa represija prema navijačima ). Dosta je kratkovidno sad drkat na to što su bojsi najebali. Ako ćemo ikad napravit respektabilnu grupu isto će se događati nama. A onda će biti kasno kukati...
Evidentirano

astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #16 : 10. Svibanj 2010, 20:39:47 »

Citat:
Osim toga, mislim da je opasno ovo što se događa, tj. da se koristi činjenica da su bojsi fašisti da bi se opravdala policijska represija. Tome se protivim kao antifašist (jer mi se ne sviđa razvoj prema policijskoj državi) i kao navijač (jer mi se ne sviđa represija prema navijačima ). Dosta je kratkovidno sad drkat na to što su bojsi najebali. Ako ćemo ikad napravit respektabilnu grupu isto će se događati nama. A onda će biti kasno kukati...

OK, s ovim dijelom se i ja slažem. Ali, da zaustavimo suvišne rasprave i da ponovim stav koji sam želio iznijeti u startu: društvo bi trebalo reagirati na ovakve stvari, ako ne represijom (koja može biti i pravosudna, a ne nužno policijska), onda nedvosmislenom osudom i pojačanom edukacijom na svim razinama društva.

Howgh, ja sam govorio.
Evidentirano

"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill

"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
Curva
Kadet

« Odgovor #17 : 10. Svibanj 2010, 21:18:50 »

OK, s ovim dijelom se i ja slažem. Ali, da zaustavimo suvišne rasprave i da ponovim stav koji sam želio iznijeti u startu: društvo bi trebalo reagirati na ovakve stvari, ako ne represijom (koja može biti i pravosudna, a ne nužno policijska), onda nedvosmislenom osudom i pojačanom edukacijom na svim razinama društva.

Howgh, ja sam govorio.[/quote]Naravno, a trebamo reagirati i mi na tribini protv fašizma cool
Evidentirano

Klošar
Kadet

SVI SMO MI STARI PANKSI .....

« Odgovor #18 : 11. Svibanj 2010, 11:42:21 »

Poznato je kako u Europi nema fašizma i rasizma jer to policija rješava... Ili ne...

prije par godina je jedan nas majmun na maturalcu u Njemackoj nasprejao svoje ime na nekoj zgradi i zavrsio je 2 mjeseca u zatvoru... i jos je dobio brutalnu novcanu kaznu...

i zato ja u Berlinu u tjedan dana nisam vidio niti jedan jedini grafit osim onih na wallu :-)

tako se to radi u Europi. a tko voli trash zemlje, slobodno si brije na Grcku.
Evidentirano
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #19 : 11. Svibanj 2010, 11:53:06 »

Pa ono...izabrao bi Grčku. embarrassed
Evidentirano

"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill

"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
Sandman
Senior

« Odgovor #20 : 11. Svibanj 2010, 12:26:46 »

Pa Sandman je napisao da priželjkuje "pravnu državu koja će se pridržavati nekakvih europskih civilizacijskih normi i koja se neće ustezati od toga da odlučno kazni pojave...". Ja mislim da je to pogrešno, pa na to reagiram.

Kao prvo, nisam napisao da ju ja priželjkujem, nego astraeus, ali nebitno. Naravno da bih radije živio u takvoj državi nego, recimo, u Srbiji gdje ekipa ne može održati gay pride jer će ih napasti "pravi srpski sinovi". Ako ti vjeruješ da je željeti živjeti u takvoj državi pogrešno, ako misliš da policija nije trebala reagirati i pohapsiti ekipu koja je mlatila homoseksualce i bacala na njih molotovljeve koktele, onda me zbilja iznenađuješ.
Evidentirano

"Uvijek sam al nikad do kraja.
 Večer u gradu ti donese neki lijek
 u nekom kutu gdje samoća se zbraja

Uvijek s malo premalo para.
 Kad upale se svjetla ode dim
 A miris noći opet postaje stvaran"
                                          "Bi mogo da mogu", Haustor
Curva
Kadet

« Odgovor #21 : 11. Svibanj 2010, 13:24:43 »

Evo jednog grafita u Berlinu. Doduše nije na zidu nego na krovu, ali svejedno http://farm1.static.flickr.com/130/364911317_6c9df9939e_o.jpg grin
Evidentirano

Dodo
ČLAN UDRUGE
Kadet
*

« Odgovor #22 : 11. Svibanj 2010, 13:33:41 »

možda bismo, klošar, umjesto antifa zastava i poruka mogli imati MUP-ove zastave...

vjerovatno je svakom antifašistu san raditi u policiji i na taj način se boriti za svoje ideale...

Živjela EU, j***š Grčku laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh

Evidentirano

AGAINST MODERN FOOTBALL
PeaceDefender
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #23 : 11. Svibanj 2010, 14:22:00 »

možda bismo, klošar, umjesto antifa zastava i poruka mogli imati MUP-ove zastave...
...a zauzvrat svaku tekmu slobodno palimo baklje i dimne ( sponzorirane, naravno od strane policije ). Sa mupovim zastavama, hm, bio bi to dobar koreo!

wink
Evidentirano

Medo lopove ***emo ti sve tvoje drugove iz lože svečane pi*** lopovske Medo lopove...

Contra el racismo, la represion y el futbol negocio Zagrebe, nunca caminaras solo!
Sandman
Senior

« Odgovor #24 : 24. Rujan 2010, 16:03:32 »

Nije, doduše, na stadionu, ali ipak:

Šokantna poruka u Splitu: Sammira kukastim križem tjeraju iz repke!

http://www.jutarnji.hr/sokantna-poruka-u-splitu--sammira-kukastim-krizem-tjeraju-iz-repke-/889395/

Još papci ne znaju ni kukasti križ nacrtati kako spada...
Evidentirano

"Uvijek sam al nikad do kraja.
 Večer u gradu ti donese neki lijek
 u nekom kutu gdje samoća se zbraja

Uvijek s malo premalo para.
 Kad upale se svjetla ode dim
 A miris noći opet postaje stvaran"
                                          "Bi mogo da mogu", Haustor
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior
*

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...

« Odgovor #25 : 24. Rujan 2010, 19:29:21 »

Bilić se pravda da nije rasist
http://gol.hr/multimedia/ufc/uzivo/iz-vijesti-u-17-bilic-o-mamicevim-optuzbama-da-je-rasist.html

Nevjerojatno je koliko se svi boje tog mamića. Razumijem za onu đubrad iz saveza, ali kojeg vraga se bilić boji. Pa oćemo li dočekat dan da neko tom majmunu od mamića u lice i javno kaže da je idiot i da mu je mjesto u zatvoru!

Očekivao sam da će bilić biti nešto poput josipovića u politici, unijeti novi diskurs. Imao je maksimalnu podršku naroda prije par godina, ali nije dorastao ulozi moralne vertikale našeg nogometa. Šteta.
Evidentirano

Mediću odlazi!
Utopi se u Čikoli!
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #26 : 28. Rujan 2010, 16:38:04 »

Novi udar na Sammira: Prekrižili ga bijelim sprejem jer se crni ne vidi

http://www.jutarnji.hr/rasizam-na-facebooku--osnovana-grupa-koja-ne-zeli-sammira-u-hrvatskoj-reprezentaciji/890461/
Evidentirano

astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #27 : 06. Listopad 2010, 08:18:17 »

Zanimljiva analiza rasizma na HR stadionima:

Huliganska posla ili društveni simptom

http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EklykyAlAuBDpeiljL&tmpl=coranto_hrv_news
Evidentirano

cipra
ČLAN UDRUGE
Senior
*

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...

« Odgovor #28 : 06. Listopad 2010, 09:19:10 »

Da, temeljit i argumentiran članak. Koliko smo puta na kranjči čuli onu famoznu rečenicu, koja se spominje u članku: nek igraju naši dečki! Mislim da je tanka linija između ove nacionalne ksenofobije i nogometnog lokal-patriotizma iz rečenice o našim dečkima, iako ne tvrdim da su to iste stvari.

No, sve to na stranu, slučaj sammira za mene otvara par sasvim drugih pitanja, i to je jedna od najuspješnijih mamićevih manipulacija uopće.
Prvo je pitanje kvalitete dotičnog. Mislim da ona nije dovoljna da zaigra za reprezentaciju.
Drugo je pitanje mamićevog utjecaja. O tome znamo sve, i od toga nam se bljuje. Ali on hoće još. On je kandidat za gradonačelnika, predsjednik zns-a, on je dinamo, menadžer i trgovac igračkim robljem, ali eto, on želi biti i izbornik. Za mene pozivanje sammira u repku znači povijanje zadnje kičme u hrvatskom nogometu.
Treće je pitanje slaganja reprezentacije. Tu je ujedno i najteže razlučiti krivu i pravu stranu. Smatram da u reprezentaciji moraju igrati državljani hrvatske. Ne znam kako je sa sammirom, vjerojatno je dobio državljanstvo. Pretpostavljam da igrač dinama dobije papire puno lakše nego kineski trgovac.
S druge strane česti smo svjedoci trpanja u reprezentaciju raznih hrvata iz desetog koljena (argentinac biloš kojem je jedina veza sa RH što mu je deda rođen u tomislavgradu, dakle, u drugoj državi!) da bi se od nje stvorio neki globalno-hrvatski team, što me ironično podsjeća na onu "srbi svi i svuda". Dakle, ako se odlučimo za varijantu dopuštanja nehrvatskim državljanima da igraju za repku, onda se poslužimo metodom koju rade arapske zemlje u raznim sportovima. Iskeširajmo lovu i kupujmo po svijetu vrhunske nogometaše.

Kažem, mamić je ovaj put odigrao veliki potez, jer je isprovocirao dio inače nezanemarive količine rasista u našem društvu da prokaže sammira kao crnog i nepoželjnog. Sada pozivanje sammira valjda treba pokazati da bilić, hns i hrvati nisu rasisti. Jedna rečenica koja može donijeti zdravku milijun, dva više u džep.
Evidentirano

Mediću odlazi!
Utopi se u Čikoli!
PeaceDefender
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #29 : 19. Listopad 2010, 20:44:11 »

Zanimljiva analiza rasizma na HR stadionima:

Huliganska posla ili društveni simptom

http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EklykyAlAuBDpeiljL&tmpl=coranto_hrv_news
Zakaj nisi stavio link od
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/89517/Huliganska-posla-ili-drustveni-simptom.html
fora slika koreografije - MRŽNJA ? NASILJE ? RASIZAM ?
Evidentirano

Medo lopove ***emo ti sve tvoje drugove iz lože svečane pi*** lopovske Medo lopove...

Contra el racismo, la represion y el futbol negocio Zagrebe, nunca caminaras solo!
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!