|
|
|
|
alleycatWAZ
ČLAN UDRUGE
Senior

|
 |
« Odgovor #1 : 09. Travanj 2010, 11:34:06 » |
|
Joj daj pretjerujete.. Nijedan crnjo se nije uvrijedio ko bijeli dušebrižnici 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
.1.4.8.4.
|
|
|
Krminho
ČLAN UDRUGE
Kadet

|
 |
« Odgovor #2 : 09. Travanj 2010, 16:26:44 » |
|
Kad već izvlačiš ovu sliku, nek se zna da je nedugo nakon toga malome branjen dolazak na sjever.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
psihijatrija
Mlađi pionir

|
 |
« Odgovor #3 : 09. Travanj 2010, 17:11:23 » |
|
tako mu i treba kad je fašist
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
astraeus
Global Moderator
Senior

|
 |
« Odgovor #4 : 10. Travanj 2010, 09:02:34 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill
"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
|
|
|
astraeus
Global Moderator
Senior

|
 |
« Odgovor #5 : 10. Svibanj 2010, 08:33:43 » |
|
Srcedrapajuće iskrena gesta nacionalnog pomirenja sjevera i juga dogodila se ovu subotu na utakmici Šibenik-Dinamo. Ujedinjeni u boli u srcu zbog ranjenog navijača i u boli na leđima zbog MUPovih pendreka, BBB i Funcuti su nam pokazali što znači ljubav. Zaludu nam naše poruke protiv diskriminacije i nasilja kada izljeve romantike tako lijepe i spontane od strane hrvatskih navijača dugo nismo vidjeli. Upalio sam prijenos na 4min i to je bilo dovoljno da čujem bojse: ZA DOM, pa onda funcute: SPREMNI. I onda opet zločesti plavi dečkići: ZA DOM, pa onda dika šibenika: SPREMNI. Kasnije su sve to začinili sa "Ajmo, ajmo ustaše" i pljeskom od kojeg su i najtvrđim mačistima zasuzile oči...  Kako je lijepo biti HRVAT i ujediniti se u borbi! Samo sada, osim Srba, ateista i komunista, borba se širi i na MUPovce...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill
"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
|
|
|
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...
|
 |
« Odgovor #6 : 10. Svibanj 2010, 09:35:26 » |
|
Tekma je naravno prekinuta, zbog silne represije hrvatske policije?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mediću odlazi! Utopi se u Čikoli!
|
|
|
astraeus
Global Moderator
Senior

|
 |
« Odgovor #7 : 10. Svibanj 2010, 09:47:10 » |
|
Naravno da nije bilo nikakve reakcije, što je i normalno, sad će dobro razmisliti prije sljedeće intervencije, a i prekidanje utakmice je po mom mišljenju možda malo radikalno.
Problem je što to nije osuđeno pa čak niti spomenuto u niti jednom mediju. Naravno da se pišu hvalospjevi navijačima, njihovom "traženju istine" od policije, o tome kako su šibenčani oduševljeno pljeskom popratili takva skandiranja zagrepčana itd. itd. itd. itd.
Što ćeš, kad većini ljudi ZA DOM SPREMNI očito grije srce, krijepi dušu i potakne suzu da zablista u krajičku napaćena oka.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #8 : 10. Svibanj 2010, 11:16:23 » |
|
Nevjerojatno koliko pokušavate eksploatirati činjenicu da su navijači u RH desničari da biste zagovarali policijsku državu.
Kakva je to logika: ako su navijači fašisti, vrijeme je da i država to postane. Ili vi stvarno mislite da ćete kao navijači i stanovnici ove države dobro proči u tom dilu?
Mažda se nadate da će naša grupa uvijek ostati tako mala da nitko živ neće obračati pažnju na nju i da nikad neće paliti baklje ili mislite da će policija puštat nama da palimo baklje jer je to "antifašistička policija"?
Kako je moguće da ne vidite da to vodi namjernom uništavanju ultras scene u Hrvatskoj? Možda još važnije koliko je to opasno za cijelo društvo da je dovoljno proglasit nekog huliganom da bi bilo normalno i prihvatljivo da ga policija upuca na ulici.
Potpuno mi je nevjerojatno da netko tako razmišlja, pogotovo netko tko se smatra navijačem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dodo
ČLAN UDRUGE
Kadet

|
 |
« Odgovor #9 : 10. Svibanj 2010, 13:17:23 » |
|
ali vas dvojica ste stvarno urnebesni... pa da ove komentare vide bilo kakvi antifa navijači brijem da bi rikavali od smijeha...pa recite to vaše mišljenje ljudima na mondialima pa će vas ubiti... jebote ložimo se na takve skupine pokušavamo biti u doticaju s njima, a pokazuje se da nikako ne kužite tu spiku... pa branite tu policiju, zagovarate njeno djelovanje i jebenu represiju, istu tu koja nama nije dala da unesemo transparent Kranjča zagrebu, mafiju zatvoru... branite ju iako nam nije dopuštala da unosimo antifa zastave kako na domaćim tako i na gostujućim tekmama... mislim, strah nas je uvsti trans MARŠ MEDO VAN jer znamo da bi nas zajebavali.. pa šta to nije dosta da barem ne prizivate još jaču policijsku ruku??!!! ali vi ste očito toliko bahati i prizivate i priželjkujete policiju (kao navijači  ) zato što imamo malu navijačku skupinu koja nije u stanju dosljedno voditi borbu niti protiv predsjednika, a kamoli nešto drugo... zamislite da nas ima samo sto i da palimo baklje i borimo se protiv medića za nijansu radikalnije... ma da samo radikalnije idemo zbog toga što nama kao antifašistima pušta thompsona... i ajd razmislite sad kakva bi bila policija prema nama????!!!! i mene malo jebe to vaše poimanje antifašizma??? dal vi mislite da je policija ta koja brani ideju antifašizma ili je to narod kojeg će ta ista policija tući kada će se boriti za svoja elemetrana prava o čemu svakodnevno možemo čitati po medijima, a o čemu smo počeli svjedočiti i kod nas... ta će se ista policija itekako fašizirati i dalje kako ćemo sve dublje tonuti u govna... dok god ćete se vi neki smijati na parole tipa protiv modernog nogometa i sloboda navijačima i što je još gore dok god će nam tribina biti bez toga do tada ću ja kada mi netko kaže da sam šaban samo spustiti glavu... ne znam što je gore: da nas svi zajebavaju (tuku) zato što smo navijači zagreba i stojimo iza antifašističkih ideala ili da je tim desničarim ispod časti da nas udare jer smo šabani, drukeri...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
AGAINST MODERN FOOTBALL
|
|
|
astraeus
Global Moderator
Senior

|
 |
« Odgovor #10 : 10. Svibanj 2010, 13:25:37 » |
|
@ curva
Au contraire, mon ami.
Nikako ne zagovaram potrebu za policijskom intervencijom, a u ovakvim slučajevima je to i bemisleno. Poanta je u tome da ne postoji društvena osuda takvog ponašanja (ne desničarskog nego jasno fašističkog) koje moram slušati svaki put kad želim pogledati utakmicu. Zbog takvih debila mi se zgadilo gledati i vlastitu repku pa to izbjegavam kad god mogu.
I onda postoje ljudi koji tvrde da imamo promašeni cilj u našim aktivnostima jer, eto fašizma na hrvatskim stadiona nema, pa mi, eto, lajemo na mjesec. Eto, to je poanta posta.
Što se policije tiče niti sam naivan niti ih volim. Ali budimo realni, jednako velika opasnost za navijački pokret su i sami navijači, i to se ne smije zaboraviti.
@ dodo Više manje se gornji post odnosi i na tvoj, iako sam ga napisao prije tvog. Samo mi nije jasno gdje u svojim postovima prizivam i branim policiju i priželjkujem njihovu brutalnost? Živcira me crno-bijela slika koju profuravaju mediji, bilo da ne pišu o prekomjernom korištenju sile kod policije, bilo da nekritički pišu o navijačima kao nevinašcima koji su bili na krivom mjestu u krivo vrijeme, i to ću jasno reći svaki put.
I žao mi je što se osjećaš frustrirano jer neke individue nisu dovoljno revolucionarne po tvojim kriterijima, ali tu ti ja ne mogu pomoći, osim ponuditi vrijeme i strpljenje za diskusiju o stavovima koji nam se eventualno razlikuju.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 10. Svibanj 2010, 13:47:11 astraeus »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Klošar
Kadet

SVI SMO MI STARI PANKSI .....
|
 |
« Odgovor #11 : 10. Svibanj 2010, 14:04:36 » |
|
i mene malo jebe to vaše poimanje antifašizma??? dal vi mislite da je policija ta koja brani ideju antifašizma ili je to narod kojeg će ta ista policija tući kada će se boriti za svoja elemetrana prava
tebe malo jebe poimanje antifasizma  antifasizam je protivljenje rasizmu i fasizmu. tocka. protivljenje ´za dom spremni´, hukanju i sl... to je antifasizam. borba protiv sistema, policije, kapitalizma i sve ostalo na sto ti brijes moze biti anarhizam, socijalizam ili nesto sasvim trece. i sa antifasizmom ima veza koliko i ti sa Mirnom Berend
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Sandman
|
 |
« Odgovor #12 : 10. Svibanj 2010, 15:10:14 » |
|
Dodo, Curva, bojim se da ste, kako bi to lijepo rekli naši istočni susjedi, 'promašili ceo fudbal'.
Astraeus ne priželjkuje policijsku, nego pravnu državu koja će se pridržavati nekakvih europskih civilizacijskih normi i koja se neće ustezati od toga da odlučno kazni pojave poput ovog izvikivanja pozdrava jednog režima koji je poubijao hrpetinu ljudi samo zato jer su bili druge nacionalnosti.
Očekivao sam, iskreno, da ćete barem vas dvojica to shvatiti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Uvijek sam al nikad do kraja. Večer u gradu ti donese neki lijek u nekom kutu gdje samoća se zbraja Uvijek s malo premalo para. Kad upale se svjetla ode dim A miris noći opet postaje stvaran" "Bi mogo da mogu", Haustor
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #13 : 10. Svibanj 2010, 18:55:18 » |
|
Dodo, Curva, bojim se da ste, kako bi to lijepo rekli naši istočni susjedi, 'promašili ceo fudbal'.
Astraeus ne priželjkuje policijsku, nego pravnu državu koja će se pridržavati nekakvih europskih civilizacijskih normi i koja se neće ustezati od toga da odlučno kazni pojave poput ovog izvikivanja pozdrava jednog režima koji je poubijao hrpetinu ljudi samo zato jer su bili druge nacionalnosti.
Očekivao sam, iskreno, da ćete barem vas dvojica to shvatiti.
Drugim riječima, priželjkujete državu u kojoj će policija moći raditi što god hoće s navijačima ako ih proglasi fašistima i huliganima. Valjda mislite i da fašizam postoji samo zato što nema širih policijskih ovlasti. Kad damo policiji da puca po navijačima, onda neće više biti fašizma. Poznato je kako u Europi nema fašizma i rasizma jer to policija rješava... Ili ne...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
astraeus
Global Moderator
Senior

|
 |
« Odgovor #14 : 10. Svibanj 2010, 19:09:44 » |
|
Očekivao sam da će se diskusija razviti kvalitetno i argumentirano i, iskreno, baš me iznenađuje što nekim ljudima tako imputiraš stavove koji oni sami nisu iznosili. Sandman nigdje ne kaže da "priželjkuje državu u kojoj će policija moći raditi što god hoće s navijačima ako ih proglasi fašistima i huliganima", niti to spominje itko u postovima ranije...
Ako se ne slažeš s temom da bi društvo, reakcijom medija, udruga i službenih državnih institucija trebalo svaki puta jasno i nedvosmisleno osuditi profašistička skandiranja kao i ona koja pozivaju na nasilje, iznesi svoj stav. Ne vidim diskusiju u pobijanju teza koje nitko nije iznio, nego ih, eto ti (pogrešno) iščitavaš između redaka.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|