|
Cekicar
|
 |
« : 14. Ožujak 2010, 12:26:29 » |
|
Naime i najvećim optimistima je sad valjda jasno da je ostatak sezone gola borba za preživljavanje te ponukan onom reakcijom iz kluba da smo u slučaju istog broja bodova bolji od Varteksa odlučio sam da u ovom topiku analiziramo ostatak sezone.... Znači sad se vidi ako ne bude većih iznenađenja Sesvete su zadnje s za ostanak u lizi se borimo s Interom , Zadrom , Međimurjem , Istrom i Varteksom. Dakle rečeno je da s Varteksom imamo pozitivan skor isto tako s Interom imamo negativni u zagradi su rezultati u gostima Zagreb-Varteks 3:0 (0:1) Zagreb-Inter 0:3 (3:1) Zagreb-Istra (1:2) Zagreb-Međimurje (2:4) Zagreb-Zadar 4:0 Dakle ovak odokativno mislim da smo u dobroj poziciji, koliko je to moguće bit u borbi za opstanak.... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Po novim pravilima foruma nije dopušteno imati fotku u sigu (potpisu koji ide iza svakog vašeg posta), jer to ometa vidljivost topica. Molim vas da to uklonite.
|
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #1 : 14. Ožujak 2010, 13:02:44 » |
|
Čitao sam propozicije natjecanja. Sljedeća sezona službeno mora biti sa 16 klubova. To neće biti jedino ako ne bude dovoljno klubova s licencom. Jedini klub koji sigurno pod svaku cijenu ispada je zadnji klub. Znači, najvažnije je da ne budemo zadnji. Službeno bi trebali ispasti i 14. i 15. klub, ali oni ostaju u ligi ako 2. i 3. klub u drugoj ligi nemaju licencu. Na tim mjestima u drugoj ligi su trenutno Pomorac i Imotski koji nemaju licencu jer ju nisu ni tražili. Nju su tražili samo Split (trenutno 1.), Solin (trenutno 4.), Dragovoljac (trenutno 5.) i Mosor (trenutno 9.). Ako npr. tako ostane onda ne bismo ispali ni sa predzadnjeg mjesta, ali tablica u 2. ligi je dosta gusta i ništa nije sigurno. Ako npr. Solin bude drugi, a mi predzadnji, letimo van sto posto. Isto tako, ako još i Dragovoljac recimo bude 3., a mi 14. i onda sto posto letimo iz lige. Jedino smo s 13. mjesta sigurni. Naravno, u HNL ništa nije sigurno. Možda ispadnemo i ako budemo 10., a možda povećaju ligu pa ostanemo i ako budemo 16.  BTW, ste vidjeli rezultate 20. kola?: Međimurje 1 : 1 Osijek Karlovac 0 : 0 Slaven Belupo Šibenik 0 : 0 Inter Zaprešić Cibalia 1 : 0 Lokomotiva Istra 1961 1 : 0 Croatia Sesvete Dinamo 0 : 0 Zadar Hajduk 1 : 1 Rijeka Koja kiša golova  Liga dvadeset šalalalala, liga dvadeset šaaalalalalala Zaboravio sam još jedan detalj, a to je financijsko poslovanje zbog kojeg bi Varteks već sutra mogao biti izbačen iz lige, ali to je stvarno malo vjerojatno...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 14. Ožujak 2010, 13:38:40 Curva »
|
Evidentirano
|
|
|
|
astraeus
Global Moderator
Senior

|
 |
« Odgovor #2 : 14. Ožujak 2010, 20:05:46 » |
|
A dobro je i to što je razlika do 10. kluba samo 3 boda, tako da mislim da imamo veliku vjerojatnost da među tim klubovima mi isplivamo kvalitetom... U svakom slučaju, bar će biti zanimljiv kraj sezone... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill
"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
|
|
|
|
Cekicar
|
 |
« Odgovor #3 : 15. Ožujak 2010, 08:52:00 » |
|
A čekaj kaj se događa ako u drugoj ligi na prvom mjestu završi klub s lincencom na drugom klub bez licence a na trećem i četvrtom klubovi s licencom, da li u tom slučaju ispadaju dva kluba ili jedan?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Po novim pravilima foruma nije dopušteno imati fotku u sigu (potpisu koji ide iza svakog vašeg posta), jer to ometa vidljivost topica. Molim vas da to uklonite.
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #4 : 15. Ožujak 2010, 09:07:37 » |
|
A čekaj kaj se događa ako u drugoj ligi na prvom mjestu završi klub s lincencom na drugom klub bez licence a na trećem i četvrtom klubovi s licencom, da li u tom slučaju ispadaju dva kluba ili jedan?  Bog zna. Mislim da u tom slućaju ispada pretposljednji iz prve lige, u nju ulazi treći iz druge, a 14. ostaje u prvoj. Evo linka za dokument pa probajete sami iskombinirati sve mogućnosti. http://prva-hnl.hr/dokumenti/Propozicije-I-HNL.pdf
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
strma
|
 |
« Odgovor #5 : 15. Ožujak 2010, 10:05:01 » |
|
BTW, ste vidjeli rezultate 20. kola?: Međimurje 1 : 1 Osijek Karlovac 0 : 0 Slaven Belupo Šibenik 0 : 0 Inter Zaprešić Cibalia 1 : 0 Lokomotiva Istra 1961 1 : 0 Croatia Sesvete Dinamo 0 : 0 Zadar Hajduk 1 : 1 Rijeka Koja kiša golova  
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
pusi k***c, ko te jebe, moze Zagreb i bez tebe, medic mafijo, medic mafijo
|
|
|
|
Cekicar
|
 |
« Odgovor #6 : 15. Ožujak 2010, 12:24:29 » |
|
Izvod iz propozicija:
OBNAVLJANJE LIGE Clanak 40. U natjecateljskoj godini 2010./11. Prva HNL ce imati 16 clanova. Prvu HNL ce sacinjavati 13 klubova koji su se u prvenstvu 2009./10. plasirali na 1-13. mjesto Prve HNL i 3 kluba koji su se u prvenstvu 2009/10. plasirali na 1.- 3. mjesto Druge HNL U Prvu HNL mogu uci samo klubovi koji su dobili licencu za igranje u Prvoj HNL u natjecateljskoj godini 2010./11. U slucaju da neki klub ili više klubova Prve HNL koji su ostvarili sportski rezultat za ostanak u Prvoj HNL ne dobiju licencu za igranje u Prvoj HNL, u Prvoj HNL ostaju klubovi plasirani na 14. odnosno 15. mjestu Prve HNL u natjecateljskoj godini 2009./10. Ukoliko se niti na ovaj nacin ne može popuniti Prva HNL do 16 clanova, u ligu ulaze klubovi iz Druge HNL koji su u natjecateljskoj godini 2009/10. bili plasirani najmanje na petom mjestu i izdana im je licenca za igranje u Prvoj HNL. Posljednje plasirani (16.) klub Prve HNL u natjecateljskoj godini 2009./10. obavezno ispada iz lige. Ukoliko se niti na jedan nacin utvrden ovim clankom ne može popuniti Prva HNL da broji 16 klubova, liga se nece popunjavati na neki drugi nacin te ce u natjecateljskoj godini 2010./11. Prva HNL imati 12 klubova. Clanak 40. A Ukoliko u natjecateljskoj godini 2010./2011. Prva HNL ne bude brojala 16 klubova, obnavljat ce se na sljedeci nacin: Prva HNL u natjecateljskoj godini 2010./2011. imat ce 12 klubova. Na kraju natjecateljske godine 2009/2010. ligu napušta 12-to plasirani klub na tablici. Pobjednik Druge HNL iz natjecateljske godine 2009./2010. postaje clan Prve HNL u natjecateljskoj godini 2010./2011. Klub plasiran na 11. mjestu T-Com Prve HNL igra kvalifikacijske utakmice po dvostrukom kup sustavu sa drugoplasiranim klubom Druge HNL iz natjecateljske godine 2009./2010. za ostanak u Prvoj HNL. Kvalifikacije može igrati samo klub kojemu je izdana licenca za igranje u Prvoj HNL u natjecateljskoj godini 2010./2011. Domacin prve utakmice odreduje se ždrijebom. U slucaju da neki klub Prve HNL koji je ostvario sportski rezultat za ostanak u Prvoj HNL ne dobije licencu za igranje u Prvoj HNL, ne igraju se kvalifikacije iz stavka 3. ovog clanka, vec u Prvoj HNL ostaje 11-to plasirani klub i ulazi drugoplasirani klub Druge HNL iz natjecateljske godine 2009/10., ako im je izdana licenca za Prvu HNL. Ukoliko ostane ispražnjeno više mjesta, osim ranije navedenih klubova, u Prvu HNL ulaze klubovi iz Druge HNL koji su u natjecateljskoj godini 2009./10. bili plasirani najmanje na cetvrtom mjestu i izdana im je licenca za igranje u Prvoj HNL. Ukoliko se niti na jedan nacin utvrden ovim clankom ne može popuniti Prva HNL da broji 12 klubova u natjecateljskoj godini 2010./2011., liga se nece popunjavati na neki drugi nacin. Clanak 41. Ako se iz bilo kojih razloga u tijeku natjecanja u natjecateljskoj godini 2009/2010. uprazni jedno ili više mjesta, T-Com Prva.HNL se ne popunjava.
Dakle ja sam to svatio ovako (ispravite me ako griješim) koliko klubova u prvih četri u drugoj lizi bude imalo licencu a najviše 3 toliko klubova ispada iz prve lige, daklem u slučaju koji sam na prijašnjem postu naveo da 1, 3 i 4 klub u drugoj lizi imaju licencu iz prve ispadaju 14, 15 i 16 klub.... Ali sve je to ubi bože i moramo bit najmanje 13 jer bi se moglo desit da Dragovoljac s 5 mjesta diže galamu da bi u 1 ligu....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #7 : 15. Ožujak 2010, 12:38:19 » |
|
Dakle ja sam to svatio ovako (ispravite me ako griješim) koliko klubova u prvih četri u drugoj lizi bude imalo licencu a najviše 3 toliko klubova ispada iz prve lige, daklem u slučaju koji sam na prijašnjem postu naveo da 1, 3 i 4 klub u drugoj lizi imaju licencu iz prve ispadaju 14, 15 i 16 klub.... Ali sve je to ubi bože i moramo bit najmanje 13 jer bi se moglo desit da Dragovoljac s 5 mjesta diže galamu da bi u 1 ligu.... Mislim da imaš pravo, iako je dosta nejasno. Znači ako ne na kraju 2. lige nađu bar tri kluba iznad šestog mjesta oni svi ulaze u prvu ligu. Za*ebano...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tanads
ČLAN UDRUGE
Junior

|
 |
« Odgovor #8 : 15. Ožujak 2010, 13:18:21 » |
|
Ako budemo među zadnja tri ove sezone po meni ispadamo. Sasvim zasluženo. A ako nekim mućkama za zelenim stolom i ostanemo u ligi to ja ne računam. Nema šanse da me vidite na ijednoj tekmi sljedeće godine ak tak ispadne.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Cekicar
|
 |
« Odgovor #9 : 20. Ožujak 2010, 09:28:41 » |
|
Dakle u slučaju istog broja bodova Istra je bolja..... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
GOGA 1987
Mlađi pionir

|
 |
« Odgovor #10 : 20. Ožujak 2010, 12:08:58 » |
|
uf čeka nas 9 teških kola,..gledajući jedino je lagano s međimurjem i c.sesvete,......uglavnom bit će jako teško,................. :cry:nadam se da će na kraju sve biti ok,.......
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...
|
 |
« Odgovor #11 : 22. Ožujak 2010, 14:39:29 » |
|
Do polusezone sam bio uvjeren da ćemo ispasti iz lige. Sad kad vidim kakav je kolaps među klubovima, uvjeren sam da nećemo ispasti-neće biti drugoligaša koji će htjeti u viši rang. Ne bih se čudio ni da Sesvete ostanu u ligi.
A da znam da će Medić otići ako ispadnemo, odmah bih potpisao ispadanje. Kaj nam znači opstanak, pa borba za 1o. mjesto slijedeće sezone?!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mediću odlazi! Utopi se u Čikoli!
|
|
|
LukaPavlovic
Mlađi pionir

Tu sam rođen, tu i živim...
|
 |
« Odgovor #12 : 22. Ožujak 2010, 15:47:11 » |
|
Ako malo bolje proučite pravilnik kaže točka "40a" da ako se liga ne može popuniti sa 16 klubova, automatski se od iduće sezone igra liga 12. Nemojte se čuditi da se to i dogodi, jer jedino Split sigurno ulazi, a Sesvete kao zadnje obavezno ispadaju. A lako se može dogoditi da Istri zbog reflektora uzmu licencu, i evo, kao, nema 16 klubova, pa igramo Ligu 12...
Dakle, bojim se da bumo morali biti minimalno 12-ti za neku sigurnost.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|