Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: NK Zagreb u svjetlu gospodarske krize - perspektiva.  (Posjeta: 2390 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
wazam
Gost
« : 11. Prosinac 2008, 08:47:59 »

Imajući u vidu financiranje NK Zagreb, baš me zanima kako će to dalje. Treba stezati kaiš (remen je za 3,14čkice!).
Ne vidim baš svijetlu perspektivu glede toga.
Privatizacija?
Evidentirano
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #1 : 11. Prosinac 2008, 09:11:33 »

Pa dok su nam sponzori grad Zagreb, grad Zagreb i grad Zagreb ovisimo o hirevima našeg previše spominjanog führera MB. Kaj misliš da će smanjit financiranje onih tam s istoka? Moš si mislit...

Po meni je privatizacija dobro rješenje. Ne ulazeći u ekonomsku politiku u koju se ne razumijem previše, ulaganjem privatnog novca u klub na čelo bi došao čovjek koji bi imao bar neke ambicije od kluba napraviti nešto, pa kvragu brine se čovjek i o svom novcu! Ne bi mu moglo biti svejedno kako klub stoji, kakav je marketing, koliko ljudi je na utakmici. Pa sve i da koristi klub kao poligon za prodaju igrača, zar je to išta drugačije od današnjeg modela???
Evidentirano

"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill

"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
tanads
ČLAN UDRUGE
Junior
*

« Odgovor #2 : 11. Prosinac 2008, 09:44:13 »

Od svih ovih ambicija kaj si naveo, sadašnji predsjednik ima jedino onu da prodaje igrače. I to izgleda da je najbolji prijatelj s Štimcem pa postajemo Hajdukov poligon. Da ne ulazim u  istinitost ovih 100000 eura. Al opet će se ponoviti priča ko sa Ibričićem, kad je kao bilo inozemnih ponuda ali nije bilo ili ko zna jer bilo il nije al je otišao u Hajduk za manje para. I Brki je imao inozemnih ponuda, ili nije, ko će ga znat al preći će u Hajduk za kikiriki. Al ne, Medić bu reko da je to dobar potez, da on ne vredi više, maltene sreća da smo ga se rješili, pa bu spomenuo Oršulića i tak dalje. Fuj.
Sram me je kad čitam sportske i vidim da smo momčad s najmanjom gledanošću u ligi. A mi stariji pamtimo i drugačija vremena i da nejdemo do Juge. Sad će netko opet spomenuti kapitalizam i slične izgovore.
A činjenica je da je izgubljen brend kluba. Bez obzira na rezultate koji i nisu tak katastrofalni.
Kaj treba stalno ponavljat isto. Di je marketing kluba?
I onda za kraj ovakve glupe/nespretne ili ne znam kak bi nazvao izjave trenara nakon tekme. Nosite se i Mediću i Pavloviću. Ili se javno ispričajte nama koji volimo i navijamo za Zagreb
Čelništvo Udruge mora se posuti pepelom i reć kao Ilija Čvorović: Jesam, griješio sam,jeo sam govna, sudite mi. Vratite nam Zagreb. 
Evidentirano
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #3 : 11. Prosinac 2008, 10:32:29 »

Ja mogu govoriti u svoje ime iako nisam u "čelništvu udruge".

Osobno i dalje mislim da je Medić u nekom trenutku pokazao muda kao niti jedan predsjednik Zagreba do sada. Iskreno, ne mislim da on radi išta gore od svih dosadašnjih vladara, nego da su nama apetiti porasli i da nam je puna kapa čekanja na nekoga tko će pokrenuti stvari u klubu.

Ono gdje se osjećam prevarenim, i to masno, su obećanja da će klupski marketing "procvjetati" nakon promjene grba, da će se raditi internet stranica, šalovi, dresovi, fan shop, itd. itd. itd. To je očito bila bezočna laž i Medića dakako treba prozvati zbog toga.

Također, izjave da "neće prodavati igrače u dinamo i hajduk" nisu demantirane njegovim akcijama samo u jednom sličaju. Vrdoljak, Mandžukić, Ibričić, sad Brkljača. Na kraju su jedino Lovrek i Nadarević igrači koji NISU završili u d/h. I to vjerojatno jer je Lovrek već imao loše iskustvo u H a D ga nije trebao.

Ja sam spreman priznati da sam u mnogim aspektima razočaran, ali ponavljam, nisam siguran da postoji itko tko bi vodio klub a kome bi on nešto značio, niti osoba koja ima ambicija ovdje išta stvarati u ovom trenutku. U najboljem slučaju održavati status quo. Privatizacija i vlastiti uloženi novac su neka garancija. Valjda.
Evidentirano

"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill

"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
wazam
Gost
« Odgovor #4 : 11. Prosinac 2008, 11:30:16 »

OK privatizacija. Dođe vlasnik (više njih) i postanu vlasnici čega? Kluba, dakle pravne osobe bez nekretnina (stadiona). Vlasnike zanima profit, zarada i na čemu je mogu ostvariti. Nemojmo se zavaravati da će netko doći zato "jer voli Zagreb". To je taj KAPITALIZAM koji sam spomenuo u jednom postu. Može se to nama gaditi, ali igračka radi na taj feder.
Što da se pojavi neki Rus, mastan od nafte, i promjeni ime kluba u Naftagas? Tko mu što može? On plača - on odlučuje!
Kak onda?
Evidentirano
tanads
ČLAN UDRUGE
Junior
*

« Odgovor #5 : 11. Prosinac 2008, 12:18:09 »

OK privatizacija. Dođe vlasnik (više njih) i postanu vlasnici čega? Kluba, dakle pravne osobe bez nekretnina (stadiona). Vlasnike zanima profit, zarada i na čemu je mogu ostvariti. Nemojmo se zavaravati da će netko doći zato "jer voli Zagreb". To je taj KAPITALIZAM koji sam spomenuo u jednom postu. Može se to nama gaditi, ali igračka radi na taj feder.
Što da se pojavi neki Rus, mastan od nafte, i promjeni ime kluba u Naftagas? Tko mu što može? On plača - on odlučuje!
Kak onda?

Ovak onda. Postoji Udruga koja bi trebala zagovarati ime i prezime kluba,tradiciju, boju, stadion i slično. Onda iza Udruge stanu svi navijači,simpatizeri i kibici kluba. Svi oni kojih je danas sve manje i manje upravo zbog prve rečenice. Onda se, tom nekom novom vlasniku, ako dođe na ideju da mijenja nešto od gore navedenog suprostavlja svim legalnim i manje legalnim sredstvima. Onda  to privlači sve više ljudi kojima je dosta kapitalizma i novog stanja.
Onda, naravno da vlasnik ima zadnju, al uvidjevši da se ljudi bune, popušta na nekim poljima. Pa recimo ne mjenja ime u Naftagas nego naziva stadion Naftagas, ne mjenja grb al stavlja veliku reklamu na dresove, može i na ruskoj čirilici, tak nekaj se radi. Pa se dođe do kompromisa. I sad najvažnije, taj novi gazda, kojemu je normal u interseu profit i samo profit, radi na marketingu kluba. Na Cvjetnom trgu postavlja štand sa klupskim suvenirima i obilježjima.
Izrađuje najmoderniju klupsku web stranicu, organizira nagradne igre, zakupljuje novinske stranice da pišu o klubu i slično. Najbitnije je da klupska obilježja izlaze iz paštete.
Jel ovo utopija? jel tak rade vani? Ili je Medićev projekt ispred prostora i vremena, supervizionarski?

Evidentirano
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #6 : 11. Prosinac 2008, 23:07:54 »

http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EkklAllAplphGGUkez&tmpl=coranto_hrv_news

Ma nemreš reć da čovjek nije bar malo simpatičan.  smiley smiley angel
Evidentirano

tanads
ČLAN UDRUGE
Junior
*

« Odgovor #7 : 12. Prosinac 2008, 09:12:37 »

Ne zanima me cirkus i predstave za novinare. U gornjem upisu napisao sam problem a ovo je mazanje očiju.
Evidentirano
wazam
Gost
« Odgovor #8 : 12. Prosinac 2008, 11:00:14 »

Ne zanima me cirkus i predstave za novinare. U gornjem upisu napisao sam problem a ovo je mazanje očiju.

Meni se vidi da si dao rješenje ili barem nešto na tragu toga. Probleme možemo nabrajati satima, manje-više su snimljeni.
Ovaj topic sam otvorio s namjerom da se iznesu prijedlozi, mišljenja sugestije.
Evidentirano
brum
Gost
« Odgovor #9 : 15. Prosinac 2008, 20:27:45 »

Situacija je vise nego ozbiljna. Ekonomska kriza nam je pred vratima, a i bogami lokalni izbori. A tu nam je i kupnja raznoraznih sigurnosnih prometala. Pa ti vidi otkud pare. A sto se tice privatizacije kluba ? E, to je vec zasebna stvar. U tom slucaju, bojim se da nam Naftagas ne gine. A moglo bi biti uskoro... Sjetimo se samo lokacije stadiona... Kakva je to zlatna koka !
Evidentirano
PeaceDefender
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #10 : 19. Prosinac 2008, 17:11:23 »

Gospodarska kriza! Nabijem ih 67 milijuna puta na k...!!! To je  plan za gospodarski oporavak, ali Maksimira! Ne
treba nam kruha, samo igara ( u Maksimiru ).
Evidentirano

Medo lopove ***emo ti sve tvoje drugove iz lože svečane pi*** lopovske Medo lopove...

Contra el racismo, la represion y el futbol negocio Zagrebe, nunca caminaras solo!
wazam
Gost
« Odgovor #11 : 22. Prosinac 2008, 10:30:07 »

Iskreno, oćekivao sam konstruktivniju i frekventniju diskusiju po ovoj temi, koja se meni osobno vidi vrlo zanimljivom.
Pa valjda imate kakvo mišljenje, prijedloge, ideje i sl.
Evidentirano
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #12 : 22. Prosinac 2008, 16:13:05 »

A gle, s obzirom na tri sponzora ista imena (Zg, Zg, Zg) i populizam Banditja na vlasti (fali palatalizacija), imat ćemo garantiran mali ali stabilni unos kapitala u klub. Onak. Premalo tak da niš ne naprave s tim, a opet dovoljno da se uvijek može još malo srezati...

Klub ne djeluje na tržišnim principima uopće, osim možda kod prodaje igrača, i ne mislim da kriza može utjecati negativno na klub. Kaj, imat ćemo manje publike?  laugh laugh
Evidentirano

PeaceDefender
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #13 : 01. Ožujak 2010, 18:17:36 »

U dva dana natječaja 50 životopisa!!!

http://nkzagreb.hr/main.asp?dir=vijest&vijestid=291&ld=R
Evidentirano

Medo lopove ***emo ti sve tvoje drugove iz lože svečane pi*** lopovske Medo lopove...

Contra el racismo, la represion y el futbol negocio Zagrebe, nunca caminaras solo!
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #14 : 02. Ožujak 2010, 08:08:54 »

Sve drugo na stranu - odličan potez kluba! Objava natječaja daje barem iluziju sređenosti i manjka nepotizma. Iako sam se već 20 puta prevario, opet ću reći: Možda napokon dođe netko stručan i kvalitetan! Odobravam!
Evidentirano

Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!