|
Dule Pacov
Gost
|
 |
« Odgovor #105 : 03. Travanj 2010, 21:32:47 » |
|
grad love nema i to svi mi znamo,al štos je u tome kaj dinamo nemre više igrat pretkola kupa uefa na maksimiru,a kamoli kakve skupine,a kak se već sve počelo raspadat velika je mogučnost da dinamo bude domačin u hnl-u u velikoj ili zaprešiću.
a kad dojde ljeto i pripreme za dinamove utakmice u europi, išla bu takva medijska hajka da nitko nebu dopustio da dinamo idučih 5 godina igra europu u varaždinu, ljubljani(kad se završi iduće godine) ili mariboru.
a nemojmo zaboravit i repku, nitko od ovih vodećih majmuna u hns-u, igrača i str. stožera ne voli igrat drugdje osim u zagrebu, tak da bu sigurno išla jaka medijska kampanja oko nekakvog stadiona u zagrebu.
zato sam napisal u prošloj poruci da vi kao zagrebovi navijači date javnosti do znanja da ne treba lopinama(čitaj "privatnim investitorima") da zarađuju na zemljištima od kranjče i maksimira.
a zdravoseljačka logika nam veli da je jeftinija varijanta uređena kak spada kranjča neg nekakav "svemirski projekt" zvan kajzerica ili lanište.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
brutek
|
 |
« Odgovor #106 : 04. Travanj 2010, 11:52:44 » |
|
negdje sam već napisao da je trenutno najjeftinije i jedino isplativo rješenje upravo izgradnja stadiona u kranjčevićevoj, s pratećim komercijalnim sadržajima, uz mogući model javno-privatnog partnerstva, uz rješenje 2 muhe odjednom, i uređenje (kompletno) tog dijela grada, izgradnja stadiona za europske potrebe i privremenog rješenja do izgradnje "nacionalnog" stadiona treba "tupit" sa tim prijedlogom, otvorit oči nekima, da se ide na tu kombinaciju, jer kajzerica nema tu komercijalnu, popratnu vrijednost, niti protočnost ljudi koju ima kranjčevićeva, a koja bi dovela do brže isplativosti samog projekta i investicijskog interesa možda čudno izgleda, ali upravom sad je idealna prednost kranjče u odnosu na ostale projekte u jeku ove opće besparice i nemogućnosti grada da financira išta konkretnije, pogotrovo kako cipra kaže upravo u trenutku prije početka nove europse sezone i opće kuknjave o potrebi grada da sam napravi stadion a rezervna opcija udruge, pa i ona "iza zavjese" treba biti poticanje potencijalnih ulagača u klub sa ili bez opcije ulaganja u stadion samo da se građevinski lobi makne s čela kluba
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #107 : 04. Travanj 2010, 21:17:12 » |
|
Utvrdili smo da je zračna udaljenost od trga 1,3 km, a grad ima s okolicom milijun stanovnika-budimo svjesni da je interes da taj stadion ostane tu gdje je interes nas 100tinjak zanesenjaka koji volimo ovaj klub, ali se protivi bilo kakvoj ekonomskoj logici te je potpuno normalno da se stadion dislocira iz centra. Zanemarimo tu naše osobne želje, to se događa svugdje u svijetu, dogodit će se i ovdje. Jedina dileme će, kad dođe vrijeme biti: hoće li poduzetnik x sagraditi klaster nebodera ili klaster nebodera i stadion. I baš zato sam vam predlagao Tedeschija, jer samo ako privatni kapital uđe u klub, mi se možemo nadati da ćemo ostati u Kranjči. Ako to razdoblje dočekamo kao klub kojim upravlja grad, igrat ćemo u buzinu, a kajzerica će nam izgledati kao san. Zato smatram da bi ključna strategija naše udruge (jer to je, ponavljam, interes samo nas stotinjak-ostavimo se zabluda da NK Zagreb nekome nešto predstavlja) trebala biti traženje osoba koje bi bile spremne kroz vlasništvo nad klubom ostvarivati profit te bi onda, prirodno, Kranjču stavile pod svoju zaštitu.
A da? Ali Kranjča je vlasništvo grada, a ne NK Zagreba. Ako se klub privatizira, sigurno grad neće s klubom dati i zemljište (jer tako gledaju na stadion). Ne vidim kako će investitor x ulagati u izgradnju stadiona+klastera nebodera (što mi izgleda potpuno nevjerojatno na tako malom zemljištu) na gradskom zemljištu. Sve i da je zamislivo da netko kupi klub i od njega radi biznis, prije će on izgraditi stadion u buzinu (ili gdje već može kupiti zemljište). Osim toga, ne znam zašto bismo mi zanemarivali svoje osobne želje. Pa mi kao navijači valjda trebamo baš gledati interese navijača (bez obzira na to koliko nas je malo), a nama je u interesu da idemo na tekme na Kranjču, da težimo jačanju navijača i kruga simpatizera NKZG i naposljetku da težimo klubu kojim upravljaju navijači, a ne da si tražimo gozdu kojeg boli k. za klub (pa bio on Bandić ili Tedeschi). http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fan-owned_sports_teams
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...
|
 |
« Odgovor #108 : 04. Travanj 2010, 23:56:16 » |
|
Bilo bi prekrasno da mi možemo upravljati klubom-tako to rade sociosi Barcelone, zar ne? Bilo bi prekrasno zadržati Kranjču, obnoviti je da ima 8-10 tisuća sjedalica, od toga ne vidim ništa ljepše.
Ovo prvo bi se moglo ostvariti kad bi se svi bojkoteri i nadureni zagrebaši vratili na stadion, i kad bi se u nekoj hipotetskoj privatizaciji pojavilo 3 tisuće nas malih dioničara, iliti glasača.
A dalje bi išlo samo po sebi, i kranjča bi ostala tu gdje je.
Mislim da sami ne možemo, i da nam treba pomoć, jer u ovim rečenicama gore ima previše kondicionala.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mediću odlazi! Utopi se u Čikoli!
|
|
|
|
brutek
|
 |
« Odgovor #109 : 04. Travanj 2010, 23:59:24 » |
|
mislim da je npr hajduk privatiziran s poljudom skupa, s tim da je on valjda kao dionica grada....tako bi i zagreb bili u kompletu i kranjča, i veslačka, a ne samo pravno ime bez ičega, ili samo s igračima prve momčadi, kao takav... drugo, zemljište nije malo, ak se sve uzme u obzir... pošto ja u to ne računam samo sadašnji stadion, već cijeli neiskorišteni prostor od kranjčevićeve do adžijine...time bi se nudile sjajne mogućnosti kao prvo, samo igralište bi se pomaklo sjevernije, na sredinu tog područja, pa bu se onda i sama tribina s juga mogla odmaknuti od same kranjčevićeve, čime bi dobili između ulice i stadiona plato, iliti trgić, za okupljanje ljudi (a ne sadašnje guranje po cesti i između auta)... uz to, taj bi trgić mogao ispuniti i onu sentimentalnu vrijednost, iliti povijesnu, u žalu za starom kranjčom i poviješću, pa se nazvati npr trg dražana jerkovića, uz spomenik njemu (mada mislim da bi se novi maksimir trebao nazvati po njemu), ili pak trg zng-a, u spomen na postrojavanje...uz spomen ploču naravno, ili spomenik...tak da bi i ta forma bila zadovoljena isti plato bi bio i s adžijine, pa bi se ulazilo s dvije strane, protok ljudi bi bio bolji, grad dobio dva trgića za okupljanje ljudi, a sjeverna tribina bi kao i južna bile ono što je trebao biti sjever na maksimiru: poslovni prostori, uredi, i butici, nevezani za stadion i ulaze, dakle samostalni i funkcionalni,tj komercijalni i isplativi za investitore jedan kut (jz) zagrebački bijeli, drugi (ji) dragaš i kuglana.... ma sve se to da napravit i to komercijalno i isplativo... samo treba krenut da sad ne otežem priču i ne maštam dalje...ali i ovih par misli "iz tipkovnice" govori koliko bi se dalo smisliti da se ozbiljno o tome promišlja i planira...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 05. Travanj 2010, 00:06:36 brutek »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #110 : 08. Travanj 2010, 10:05:11 » |
|
mislim da je npr hajduk privatiziran s poljudom skupa, s tim da je on valjda kao dionica grada....tako bi i zagreb bili u kompletu i kranjča, i veslačka, a ne samo pravno ime bez ičega, ili samo s igračima prve momčadi, kao takav... Poljud nije bio u paketu za privatizaciju Hajduka, nego je Hajduk kasnije s gradom potpisao ugovor o korištenju gradskog stadionu na Poljudu što nije bilo teško jer je grad većinski vlasnik dionica (i zato što je to Hajduk iz Splita). To je isti princip koji je funkcionirao kad je Hajduk bio udruga građana. Mislim da nema nikakve šanse da grad Kranjču prepiše klubu, jer NKZG sad kao udruga građana nije vlasnik te nekretnine, nego koristi gradsku. Mislim da je s Veslačkom druga priča i da je tamo vlasnik klub.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
brutek
|
 |
« Odgovor #111 : 08. Travanj 2010, 10:37:00 » |
|
Poljud nije bio u paketu za privatizaciju Hajduka, nego je Hajduk kasnije s gradom potpisao ugovor o korištenju gradskog stadionu na Poljudu što nije bilo teško jer je grad većinski vlasnik dionica (i zato što je to Hajduk iz Splita). To je isti princip koji je funkcionirao kad je Hajduk bio udruga građana. Mislim da nema nikakve šanse da grad Kranjču prepiše klubu, jer NKZG sad kao udruga građana nije vlasnik te nekretnine, nego koristi gradsku. Mislim da je s Veslačkom druga priča i da je tamo vlasnik klub.
svejedno, ni naš cilj nije vlasništvo nad stadionom, već stadion u kranjči... dakle, kao što rekoh, izgradnja cijelog tog projekta sa uređenjem cijele okolice, i popratnih sadržaja, pa i uređenje od adžijine do žajine, taj trokut je isto bolje iskoristiv... ali to ostaje najisplativije i najprofitabilnije rješenje za grad u ovom trenutku naravno, ako će grad gledati svoj trenutni interes, pa i javni interes, a ne nekih privatnih interesa pojedinaca ili mafijoza a isti je princip i za maksimir...zato i rtekoh da bi kajzerica trebala biti dinamova i lokomotivina "veslačka", a maksimir bi se, jednog dana kad se izgradi novi stadion, koristio za utakmice, koncerte i sl... dakle, samo uvjet da se u kranjči gradi i stadio, a onda u sklopu stadiona i butici, uredi, restorani, .... na tome treba sad inzistirati, neće biti boljeg trenutka, čini mi se
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #112 : 08. Travanj 2010, 10:54:30 » |
|
Čini mi se nažalost da problem sa preseljanjem na Kajzericu nema previše veze sa postojećim stadionima, nego je to tek izgovor za oduzimanje zamljišta za neke druge sadržaje.
Inače, nije me briga za Maksimir, ali nešto je stvarno čudno. Nije mi jasno kako gradnja novog stadiona može biti isplativija od poprevka Maksimira. Najveći skandal je izbio kad su pale neke pločice na sjeveru, ali taj sjever nema ni deset godina. Dakle, to je novi dio stadiona i on propada zbog neodržavanja, a ne zbog starosti. Ako ne održavaju novu tribinu sada, zašto bi održavali cijeli novi stadion. Problem s licencom za Maksimir je navodno istok koji će se navodno srušiti sam od sebe i to što nema krova koji je potreban za Europu. Obje stvari bi se mogle riješiti gradnjom nove natkrivene tribine na istoku, pa bi se kasnije mogle graditi i druge tribine kad bi bilo novaca i volje. U jeftinijoj varijanti mogao bi se srušiti istok i natkriti zapad. Ne kužim kak to može biti skuplje od gradnje potpuno novog stadiona sa svom infrastrukturom. Jedino ako je rušenje jako skupo.
Što se tiče Kranjče, ona je za NKZG sasvim dovoljna. Jedini problem s njom je što se ne održava. Ne znam kad ste zadnji put bili na istoku, ali tamo ima dosta prostora u onoj zgradi gdje su vecei samo je sve potpuno razbijeno i zapušteno. Baš me zanima kako je to izgledalo osamdesetih, ali sigurno nije nikada u povijesti bilo toliko zapušteno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dule Pacov
Gost
|
 |
« Odgovor #113 : 08. Travanj 2010, 11:27:53 » |
|
Nije mi jasno kako gradnja novog stadiona može biti isplativija od poprevka Maksimira. Najveći skandal je izbio kad su pale neke pločice na sjeveru, ali taj sjever nema ni deset godina. Dakle, to je novi dio stadiona i on propada zbog neodržavanja, a ne zbog starosti. Ako ne održavaju novu tribinu sada, zašto bi održavali cijeli novi stadion. Problem s licencom za Maksimir je navodno istok koji će se navodno srušiti sam od sebe i to što nema krova koji je potreban za Europu. Obje stvari bi se mogle riješiti gradnjom nove natkrivene tribine na istoku, pa bi se kasnije mogle graditi i druge tribine kad bi bilo novaca i volje. U jeftinijoj varijanti mogao bi se srušiti istok i natkriti zapad. Ne kužim kak to može biti skuplje od gradnje potpuno novog stadiona sa svom infrastrukturom. Jedino ako je rušenje jako skupo.
sjeverna tribina nije dovršena i uslijed 10-godišnjeg neodržavanja instalacije,zidovi,apsolutno sve je propalo. zapadna tribina - isto nedovršena i gromade padaju sa nje, jer se onaj dodatak novi na zapadnoj tribini radio na starim temeljima koji su već totalno propali usred neodržavanja i lako se može sve zrušit. istočna tribina valjda od 60-ih nije održavana kak spada. kao kad delaš kuču,ak nemaš dobre temelje nemreš niš napravit, ovaj stadion u maksimiru se nemre završit i nikakava natkrivanja tribina nemogu niš popravit, mogu još više samo zasrat. rušenje maksimira košta cca 20 milja eura. novi jeftini stadion u rangu porta, bi koštal cca. 70 milja eura. matematika: 20 milja za rušenje+70 milja za novi maksimir+ 10 milja da se dinamo preseli privremeno u kranjču i da se tam uredi stadion za uefina natjecanja. suma: 100 milja eura za dva stadiona na postoječim lokacijama(maksimir i kranjča) ili radit kajzericu za 50 milja+rušit maksimir 20 milja+ rušit kranjču 10 milja+ novi maksimir 70 milja. suma: 150 milja eura za novi maksimir i novu kajzericu. mislim da je jeftinije delati ovo prvo,a tu nebi došlo da raznih "privatnih investitora" koji bi se grabili za zemljišta i lokacijske dozvole od "društvene koristi"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ronny
|
 |
« Odgovor #114 : 08. Travanj 2010, 17:03:50 » |
|
izjava bandića : ".... Da se odmah krene u izgradnju stadiona po projektu tri tribine van i ostanak sjevera, a da Dinamo igra u Kranjčevićevoj sa Zagrebom. A druga varijanta koju smo predložili, koja se, naravno, uvijek može promijeniti, jest da se napravi stadion u Kajzerici, nakon čega bi se tek gradio stadion u Maksimiru....." dakle, možda ćemo ipak na neodređeno vrijeme ugostit dinamo... mislim da je to u redu, mi kao stariji brat moramo uvijek pomagati mlađoj braći da stanu na noge  btw, cijeli intervju pročitajte na http://www.index.hr/sport/clanak/bandic-o-stadionu-na-kajzerici-vaterpolu-u-areni-i-spajanju-zagrebackih-kosarkaskih-klubova/485085.aspx
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #115 : 08. Travanj 2010, 17:47:00 » |
|
Meni je ta opcija da Dinamo igra u Kranjči užasna. Pogotovo ako bi mi ispali iz lige, a i rezervnoj ekipi Dinama treba stadion. To bi vjerojatno značilo Veslačka za nas, Dinamu i Lokomotivi Kranjča 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dule Pacov
Gost
|
 |
« Odgovor #116 : 08. Travanj 2010, 18:17:13 » |
|
zakaj bi bila loša opcija da dinamo igra u kranjči? bar bi sredili kranjču kak spada.
tko kaže da bi lokosi igrali tu, ak bi bili i dinamo i zagreb, lokomotiva bi prešla vjerovatno u svoje prirodno stanište, novi zagreb, točnije, u siget
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Curva
|
 |
« Odgovor #117 : 09. Travanj 2010, 10:18:12 » |
|
Siget ne može dobiti licencu za prvu ligu. Ne znam točno zakaj, ali znam da je bio plan ako Dragovoljac uđe u ligu da igra u Zaprešiću. Makar, te licence se nekako samo čudesno srede kad liga počne.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...
|
 |
« Odgovor #118 : 14. Travanj 2010, 23:00:19 » |
|
Kad čitam ove postove koje mi tu pišemo, i koje sve kombinacije smišljamo, shvatim koliki je teatar apsurda ova naša nogometna liga. Ispričavam se što ću staviti link na nešto što nema direktne veze sa Zagrebovim stadionom, a opet govori puno o nama i našim problemima te o tome koliko zaostajemo. Stadion iz filmića star je 39 godina. http://www.youtube.com/watch?v=0JjV61zYRkE&feature=popular
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mediću odlazi! Utopi se u Čikoli!
|
|
|
PeaceDefender
ČLAN UDRUGE
Senior

|
 |
« Odgovor #119 : 15. Travanj 2010, 01:00:14 » |
|
Stadion za koga? Zagreb više nema publike! Tome smo svjedočili danas na tekmi sa Karlovcem! Nas dvadeset plus par penzića plus neka ekipa od igrača i to je to! Kod 2-2 zapad je skandirao 'Karlovac'. Alooo! Zahvalimo našem dragom marketingu i posebno samo jednom čovjeku - M ?ubre jeb?. Crk? da bog dao na tom hodočašću!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Medo lopove ***emo ti sve tvoje drugove iz lože svečane pi*** lopovske Medo lopove...
Contra el racismo, la represion y el futbol negocio Zagrebe, nunca caminaras solo!
|
|
|
|