Str: 1 2 3 [4] 5 6
  Ispis  
Autor Tema: Broj klubova HNL-a  (Posjeta: 14449 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
The fan
Gost
« Odgovor #45 : 15. Kolovoz 2007, 17:30:55 »

Ja se bojim da bi sa ligom 10 bio još više zacrtan,jer zašto bi ju Mamić onda podržavao,mislim kao ''dobrotvor'' Hnl-a se već dokazao,jedina bi mu razlika kod lige 10 bila ta da bi manje klubova trebao ''posjećivat'' i zato se on boji lige 16... jer veću količinu ljudi je teže kontrolirat(tak je oduvijek bilo,i tak će biti)!
Evidentirano
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior
*

Tu sam rođen ja, podno Sljemena...

« Odgovor #46 : 16. Kolovoz 2007, 12:42:40 »

Zanimljiva se rasprava ovdje razvila, s dosta postova. Pa, evo i mog filozofiranja:
Kao navijaču Zagreba Liga 16 mi je simpatična ideja. Ove ćemo godine vrlo vjerojatno gostovati na svim stadionima prve lige, a na nekima, zbog trokružnog sustava i dvaput. To kod dijela navijača izazove zasićenje (sjetite se Pule 2 vikenda zaredom prošle sezone). U Ligi 16 bi se sigurno pojavilo par novih i zanimljivih gostovanja u manjim mjestima, koja su obično ko stvorena za najbolju zajebanciju ... Kostrena, Kutina, Imotski itd. itd. Isto tako, smanjio bi se broj utakmica sa Hajdukom i Dinamom (nije stvar da ih redovito gubimo, nego način na koji ih gubimo) koje meni osobno već idu na živce.
Kao ljubitelju nogometa Liga 16 čini mi se pak kao vrlo loša ideja. U Hrvatskoj jednostavno nema dovoljno kvalitete da bi postojalo 16 prvoligaških klubova. Mislim da će se ponoviti one prve sezone umjetno sklepane HNL kad je Hajduk rasturao Radnika sa 10:0 a Dinamo Pazinku sa 9:0. Čitajući danas Štimčev intervju i prateći kampanju oko lige 16 u Sportskim novostima jako sam neugodno iznenađen (ustvari i nisam iznenađen) nekim stavovima Štimca i ljudi oko njega: prvo, Štimac tvrdi da stranci u hrv. nogometu nisu poželjni i da bi trebalo ograničiti njihov broj. Baš me zanima kako bi Dinamo i Hajduk izgledali bez Da Silve, Sammira, Kocha, Ettoa, Damjanovića, Bartolovića, Cernata, Verpakovskisa (a ta dva kluba jedini u ovom trenutku u Hrvatskoj nogometno nešto vrijede). Podsjetio bih Štimca da živimo u zemlji sa slobodnim i otvorenim tržištem, koje je toliko malo, čak i u nogometu gdje mislimo da smo bogomdani talenti, da ćemo u budućnosti, želimo li ikakve ozbiljnije rezultate, morati kupovati jeftine igrače iz Afrike, Južne Amerike, Balkana itd. Drugo, hajka na starije igrače: u ligi 12 navodno forsiraju veterane, a liga 16 će obilovati mladim talentima. Da, zato su Zagrebovi najbolji igrač Lovrek i Stojkić, u Varteksu jedino vrijedi Mumlek, Slavenovu igru nose Sopić i Posavec, a Dinamo bi ispao od Hazara da nije bilo Vugrinca. Igrače prvenstveno treba dijeliti na dobre i loše, a ne stare i mlade, s tim da je moje duboko uvjerenje da mlađi igrači, koliko god bili talentirani nemaju dovoljno životnog iskustva da bi shvaćali pojmove odgovornosti, zalaganja, sportskog ponašanja, kao stariji igrači. Treće, govori se npr. da će to biti liga bez natjecateljskog pritiska i moći će se stvarati igrači. Ovo je kretenski argument. Hajmo cijele godine igrat prijateljske utakmice, da ne bi bilo imperativa rezultata. Hajmo raspustiti nogometne klubove i ustrojiti škole nogometa, i prodavati igrače bez pritiska. Nova grana gospodarstva u Slavoniji : farme igrača. Hej, Igore! Pa nogomet se igra radi natjecanja, rezultata, uzbuđenja, rivalstva, napetosti, uspjeha i padova, sve su to veliki pritisci, so f...... what? Četvrto, kaže da će podići glednost lige: sa ljudima koji su na ovom i sličnim forumima nema problema, mi ćemo svoje klubove pratiti pa da igraju u županijskim ligama, ali što je s onima koji ipak radije gledaju Champions league nego pašnjake drugoligaša? Dinamo-Wolfsburg 15 000 ljudi usred srpnja na prijateljskoj, napetoj utakmici sa jakim klubom iz Bundeslige. Dinamo-Inter tamo negdje u proljeće ? 2 500 ljudi, Dinamo kad pukne po golu zabije, konačni rezultat od 5:0 naviše ...A taj Inter razvalio je drugu ligu, iz koje ćemo sljedeće sezone na silu dovući 5 momčadi, prepune mladih talenata, koji će bez pritiska rada na baušteli zarađivati prosječnu hrvatsku plaću, misliti da su bogovi, a poraze od 10:0 zaboravljati u zagrljajima provincijalnih sponzoruša. Ja ću to gledati, jer sam slab na nogomet, ko oni frikovi koji briju na zvjezdane staze, ali 95% ostalih ljudi koji prate sport? Ne bu išlo...
Eto, vidite i sami da je jedan dio mene za ligu 16 a drugi protiv. Gušt i zajebancija gostovanja u bizarnim sredinama s jedne strane (pušenje jointa na mostiću u Velikoj, dok te promatra krava i lokalna baba na specijalki iz 45-te, Wazerovo traženje vecea na željezničkom u Kutini, bježanje od pomahnitalog branitelja u konobi iznad Kostrene, TO SU DRAŽI LIGE 16) , a s druge strane, za naš nogomet, to će značiti samo dalje srozavanje kvalitete, gledanosti, regularnosti.
Nije važno što bilo tko od nas misli, odluka je već donijeta onog trena kad je Štimac došao na čelo HNS-a. Slijedeće jeseni počinje teatar apsurda.
Evidentirano

Mediću odlazi!
Utopi se u Čikoli!
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #47 : 16. Kolovoz 2007, 13:35:10 »

I da još repliciram nekima koji su pisali u ovom topicu:

Iga_Mo, klubovi koji sudjeluju u našoj prvoj ligi trebaju biti samo oni koji to izbore sportskim plasmanom, a ne oni za koje netko tko si uzme pravo i stavi se iznad zakona, smatra da bi to trebali biti. Uzimanje kriterija poput broja stanovnika ili navijača je glupo (bi li Chievo igrao u prvoj talijanskoj, Lens i Monaco u prvoj francuskoj, bi li Nottingham Forest i Leeds igrali u 3. engleskoj?) i što je još važnije nedemokratsko (postoje točni propisi i pravilnik o natjecanju, koji ima zakonsku valjanost) te podsjeća na vremena kad je Franjo objašnjavao koji su najveći hrvatski klubovi, silazio u svlačionice i režirao prvenstva. Što manje umjetnih državnih intervencija, to bolje za sport. Neka rezultati sve odluče.
Zaprešić, u dosta toga se slažemo, ali ne možeš dijeliti klubove na amaterske i profesionalne samo tako. Prvi razlog sam već naveo, ali nemoj zaboraviti da su u  Hrvatskoj profesionalni klubovi čisto zavaravanje. Oni su profesionalni samo kad treba platiti igrače, a i to ne uvijek. Kad je riječ o infrastukturi, privatnom vlasništvu, stručnim kadrovima i profesionalnoj ambicioznosti, svi su klubovi u RH amaterski. I koliko god to nečije zgražanje izazvalo, bilo bi nam pametnije da nam prva liga bude poluprofesionalna poput uspješnih skandinavskih liga.
Pjesnik, nisi u pravu kad kažeš da je Liga 16 odluka i interes velikih. Ovaj se put dogodila jedna nova i paradoxalna situacija: dinamo (dakle 50% hrv. velikih) je oštro protiv lige 16. Štimac je došao na čelo udruge prvoligaša (vidim da sam slučajno u postu prije napisao da je štimac šef HNS-a, al ko da je i namjerno napisano wink) baš u suradnji s malima. Obećao je cibalii, šibeniku, zadru i takvima siguran prvoligaški status i sad će mali forsirati svoje interese i podržavati Štimca. A što se Zagreba kao kluba tiče, da još i to kažem, zbog svoje povijesti, reputacije i uspješnosti, Zagreb bi se trebao zauzimati za Ligu 10, ali vidjet ćemo na koje prednosti Medić računa ... danas je Štimac spominjao postavljanje reflektora svim prvoligašima.
Evidentirano

Mediću odlazi!
Utopi se u Čikoli!
Sandman
Senior

« Odgovor #48 : 16. Kolovoz 2007, 13:44:48 »

A što se Zagreba kao kluba tiče, da još i to kažem, zbog svoje povijesti, reputacije i uspješnosti, Zagreb bi se trebao zauzimati za Ligu 10, ali vidjet ćemo na koje prednosti Medić računa ... danas je Štimac spominjao postavljanje reflektora svim prvoligašima.

Da, pretpostavljao sam da je to to... ruka ruku mije. Medić podrži Štimca i njegove prijedloge, a Štimac kasnije Zagrebu i ostalima koji su bili na njegovoj strani daje poklone, poput reflektora i sličnog...
Osobno sam za ligu 10, jer smatram da ćemo s ligom 16 svjedočiti nizu dosadnih kvazi-utakmica u već ionako dovoljno nezanimljivoj ligi.
Evidentirano

"Uvijek sam al nikad do kraja.
 Večer u gradu ti donese neki lijek
 u nekom kutu gdje samoća se zbraja

Uvijek s malo premalo para.
 Kad upale se svjetla ode dim
 A miris noći opet postaje stvaran"
                                          "Bi mogo da mogu", Haustor
jim
Gost
« Odgovor #49 : 16. Kolovoz 2007, 14:54:12 »

ma kakva liga 16. Liga 10 znači koncentracija kvalitete i jače utakmice pa se možda nebi događalo ovo kaj se dinamu jučer dogodilo. Lakše je naći 100 kvalitetnih igrača za ligu 10 nego 200 za ligu 16. nažalost klubovi tu gledaju kratkoročni vlastiti interes a ne dugoročni interes razvitka nogometa u cijeloj državi jer uz kvalitetnu prvu ligu i druga liga će biti kvalitetnija s jačim utakmicama i večim interesom gledatelja
Evidentirano
The fan
Gost
« Odgovor #50 : 17. Kolovoz 2007, 10:52:46 »

Kao što je štimac rekao:kada bi bila liga 10 onda bi seiskristaliziralo 2-3 kluba(šta bi bilo loše),a još kada bi došla regionalna liga,onda bi hnl pao duboko u sjenu regionalne lige a to sigurno nećemo!
Evidentirano
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #51 : 17. Kolovoz 2007, 20:14:08 »

Kao što je štimac rekao:kada bi bila liga 10 onda bi seiskristaliziralo 2-3 kluba(šta bi bilo loše),a još kada bi došla regionalna liga,onda bi hnl pao duboko u sjenu regionalne lige a to sigurno nećemo!

Ajde to drugi put malo bolje argumentiraj. Kaj znači da će se iskristalizirat 2-3 kluba? Pretvorit će se u kristale ?
Koje gluposti taj štimac priča...ako pretpostavimo da su ta dva do tri kluba hajduk, dinamo, zagreb ili rijeka ili osijek, po štimcu će oni dominirat ligom 10, ali ligom 16 nikako. U ligi 16 dinamo i hajduk će ispast odma, a zagreb, rijeka i osijek će se jedva spasit ispadanja. Prvak će biti Slavonac iz starih perkovaca, a u regionalnoj ligi će prašit klubove sa šumadije i sandžaka, i hnl će past u sjenu. Jako je porazno da dosada nije izašao NIJEDAN ! normalni sportski argument za tu ligu.
Evidentirano

Mediću odlazi!
Utopi se u Čikoli!
The fan
Gost
« Odgovor #52 : 17. Kolovoz 2007, 20:53:20 »

Meni se osobno nikad dominirajući klubovi nisu sviđali(osik kada bi NK zagreb dominirao) i zato mi se tako ne sviđa,više bih volio situaciju ko kod njemaca...
Evidentirano
jim
Gost
« Odgovor #53 : 17. Kolovoz 2007, 23:06:16 »

nek mi netko kaže neku ligu di nema toga da ista 2-3 kluba stalno osvajaju prvenstva. u ligama 5-ice su to uvijek ista 2-3 i možda koje godine netko iznenadi.U Engleskoj su samo 3 kluba osvajala prvenstvo u zadnjih 10 god. u Francuskoj lyon zadnjih 6 zaredom. u Španjolskoj real i barcelona i možda valencija ak imaju dobru ekipu. jedino njemačka ajde. prošle godine su se 4 kluba borila ali opet su to isti klubovi. Zagreb se ne smije bojati lige 10 jer bi on trebao biti među ta 3 kluba ako ne svake godine onda svake 2-3 a do toga se može doć samo pametnim radom kluba . No čini mi se da medić i ekipa baš ne rade pametno jer se ove godine nismo niti malo pojačali a izgubili smo glavne igrače. pogledajte si na portalu sportnet.hr hrpu argumenata i primjera za i protiv lige 10 i lige 16
Evidentirano
Sandman
Senior

« Odgovor #54 : 18. Kolovoz 2007, 00:14:45 »

pogledajte si na portalu sportnet.hr hrpu argumenata i primjera za i protiv lige 10 i lige 16

Pročitao sam upravo posljednji članak o ovoj temi (Sportnet redovno stavlja stalno nove članke u svojoj akciji protiv lige 16). Stvarno odličan članak, rekli su točno sve što i ja mislim.... Fan, pročitaj ga, možda čak promijeniš mišljenje:
http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=348519

Komentare čitatelja Sportneta možete pročitati ovdje:
http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=346581
Evidentirano

"Uvijek sam al nikad do kraja.
 Večer u gradu ti donese neki lijek
 u nekom kutu gdje samoća se zbraja

Uvijek s malo premalo para.
 Kad upale se svjetla ode dim
 A miris noći opet postaje stvaran"
                                          "Bi mogo da mogu", Haustor
WAZER
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #55 : 18. Kolovoz 2007, 01:36:47 »

nek mi netko kaže neku ligu di nema toga da ista 2-3 kluba stalno osvajaju prvenstva. u ligama 5-ice su to uvijek ista 2-3 i možda koje godine netko iznenadi.U Engleskoj su samo 3 kluba osvajala prvenstvo u zadnjih 10 god. u Francuskoj lyon zadnjih 6 zaredom. u Španjolskoj real i barcelona i možda valencija ak imaju dobru ekipu. jedino njemačka ajde. prošle godine su se 4 kluba borila ali opet su to isti klubovi. Zagreb se ne smije bojati lige 10 jer bi on trebao biti među ta 3 kluba ako ne svake godine onda svake 2-3 a do toga se može doć samo pametnim radom kluba . No čini mi se da medić i ekipa baš ne rade pametno jer se ove godine nismo niti malo pojačali a izgubili smo glavne igrače. pogledajte si na portalu sportnet.hr hrpu argumenata i primjera za i protiv lige 10 i lige 16
Nemreš uspoređivat lige petice s našom! Tamo 6.,7. pa čak i 8. klub na tablici ide u Europu! I zbog toga je liga interesantna i niko se ne buni jer i unatoč dominaciji neki omanji klub može završit u ligi prvaka ko recimo 3. il 4. klub lige! Slažem se s Ciprom da je liga 16 dobra s navijačke strane ali tako se liga neće nikako ojačat!
Evidentirano

When we are good they dont remember
When we are bad they never forget
The fan
Gost
« Odgovor #56 : 18. Kolovoz 2007, 11:35:06 »

Da,ali jadno mi je samo to što je u hrvatskoj skoro i nemoguće iznenadit,pa mislim da bi se to trebalo promijenit,točnije:mislim da bi ''neutralni'' ljudi na tome kao prvom trebali radit!
« Zadnja izmjena: 18. Kolovoz 2007, 11:46:27 The fan » Evidentirano
cipra
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #57 : 18. Kolovoz 2007, 13:36:30 »

U Hrvatskoj su iznenađenja nemoguća jer nema privatnih ulaganja u sport. Ulaže samo politika (često nelegalno, pod krinkom potpomaganja sporta od strane lokalnih i gradskih samouprava, a ustvari radi interesnih ciljeva: kruha i igara za narod, možda koji birač više za moju stranku) i to u dinamo i hajduk....U ligi 16 bi kvaliteta nogometa bila još slabija, zanimljivost medijima i kapitalu bi još opala, i diferencijacija bi se nastavila. U ligi 10 nebi bilo bitno drukčije, al bi za nju bilo lakše naći sponzore i investitore. Temelj jake lige mora biti decentralizirana država, sa ambicioznim poduzetnicima iz manjih gradova, koji bi imali interesa i volje ulagati u profesionalni sport.
Evidentirano

Mediću odlazi!
Utopi se u Čikoli!
Iga_Mo
Gost
« Odgovor #58 : 18. Kolovoz 2007, 17:57:45 »

I da još repliciram nekima koji su pisali u ovom topicu:

Iga_Mo, klubovi koji sudjeluju u našoj prvoj ligi trebaju biti samo oni koji to izbore sportskim plasmanom, a ne oni za koje netko tko si uzme pravo i stavi se iznad zakona, smatra da bi to trebali biti. Uzimanje kriterija poput broja stanovnika ili navijača je glupo (bi li Chievo igrao u prvoj talijanskoj, Lens i Monaco u prvoj francuskoj, bi li Nottingham Forest i Leeds igrali u 3. engleskoj?) i što je još važnije nedemokratsko (postoje točni propisi i pravilnik o natjecanju, koji ima zakonsku valjanost) te podsjeća na vremena kad je Franjo objašnjavao koji su najveći hrvatski klubovi, silazio u svlačionice i režirao prvenstva. Što manje umjetnih državnih intervencija, to bolje za sport. Neka rezultati sve odluče.
Zaprešić, u dosta toga se slažemo, ali ne možeš dijeliti klubove na amaterske i profesionalne samo tako. Prvi razlog sam već naveo, ali nemoj zaboraviti da su u  Hrvatskoj profesionalni klubovi čisto zavaravanje. Oni su profesionalni samo kad treba platiti igrače, a i to ne uvijek. Kad je riječ o infrastukturi, privatnom vlasništvu, stručnim kadrovima i profesionalnoj ambicioznosti, svi su klubovi u RH amaterski. I koliko god to nečije zgražanje izazvalo, bilo bi nam pametnije da nam prva liga bude poluprofesionalna poput uspješnih skandinavskih liga.
Pjesnik, nisi u pravu kad kažeš da je Liga 16 odluka i interes velikih. Ovaj se put dogodila jedna nova i paradoxalna situacija: dinamo (dakle 50% hrv. velikih) je oštro protiv lige 16. Štimac je došao na čelo udruge prvoligaša (vidim da sam slučajno u postu prije napisao da je štimac šef HNS-a, al ko da je i namjerno napisano wink) baš u suradnji s malima. Obećao je cibalii, šibeniku, zadru i takvima siguran prvoligaški status i sad će mali forsirati svoje interese i podržavati Štimca. A što se Zagreba kao kluba tiče, da još i to kažem, zbog svoje povijesti, reputacije i uspješnosti, Zagreb bi se trebao zauzimati za Ligu 10, ali vidjet ćemo na koje prednosti Medić računa ... danas je Štimac spominjao postavljanje reflektora svim prvoligašima.

meni je zanimljivije gledat ligu u kojoj je skoro svako kolo derbi nego ligu sa međimurjem,kamenom...a vi "navijaci"(čitaj simpatizeri) kako hocete
Evidentirano
WAZER
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #59 : 18. Kolovoz 2007, 21:05:57 »

meni je zanimljivije gledat ligu u kojoj je skoro svako kolo derbi nego ligu sa međimurjem,kamenom...a vi "navijaci"(čitaj simpatizeri) kako hocete
[/quote]Slažem se da liga treba imat što više derbija al kad malo razmislim derbiji su rijetko kad dobar nogomet-svi samo leže sve puno faulova i kartona!
Evidentirano

When we are good they dont remember
When we are bad they never forget
 Str: 1 2 3 [4] 5 6
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!