Str: 1 2 [3] 4 5 6
  Ispis  
Autor Tema: Broj klubova HNL-a  (Posjeta: 14451 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
M.P.Thompson
Gost
« Odgovor #30 : 15. Lipanj 2007, 10:37:28 »

Podržavam izbor Štimca za presjednika Prve lige. I NK Zagreb je glasao za tu opciju. Prvoj ligi su potrebne promjene. Ja sam za opciju +16. Ovo dosad je staromodan i dosadan sustav natjecanja.Ovo dosad sa dinamom je samo status quo. Na to se nadovezao dinamov istup iz Udruženja prvoligaša. evil
Evidentirano
WAZER
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #31 : 17. Lipanj 2007, 20:24:40 »

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2007,6,16,,78785.jl
Neznam! Mislim da još nismo dovoljno jaki! Liga 10 četverokružno mi se čini najbolje! Bar na sezonu dvije pa da vidimo a i to jedino nismo isprobali smiley!!!!!
« Zadnja izmjena: 19. Lipanj 2007, 12:05:16 WAZER » Evidentirano

When we are good they dont remember
When we are bad they never forget
brutek
Junior

« Odgovor #32 : 18. Lipanj 2007, 12:32:36 »

liga 12 je maksimum što hrvatska kvalitativno i financijski može podnjeti, i ne kužim kako itko može biti za ligu 16, ako imalo prati našu nogometnu realnost... 
a za poboljšanje kvalitete, koja bi zagrebu trebala biti u interesu, liga 10 je idealno, i zbog broja utakmica (36) i zbog stiskanja kvalitete...
samo manje sredine i neambiciozniji klubovi, a zagreb to ne smije biti, mogu se zalagati za širenje lige, kako bi i za njih bilo mjesta...
nebi smjeli pristati na njihove pritiske i patetične spike, ako želimo dobro zagrebu..
Evidentirano
The fan
Gost
« Odgovor #33 : 18. Lipanj 2007, 13:38:33 »

Kao prvo,iz lige 16 će biti više talenata,gospodine mamćovcu  svatko tko imalo voli svoj ligaški nogomet bi volio čim veći broj klubova u svojoj ligi,čak i ako sada nemore podnijetu budućnosti bude,ako pogledam da sve više klinaca se bavi sportom,kao treće u tom sistemu je najlakše pobijedit te jadne Dinamo  Hajduk,jer je i zagreb u tom sistemu pobijedio,i u ligi 10 bi nam liga neponovljiivo padala u MONOTONOST! angry
Evidentirano
pjesnik
Gost
« Odgovor #34 : 18. Lipanj 2007, 14:20:50 »

Glup je argument da bi liga 16 dala više talenata,
jer imali smo i to pa su bili klubovi za koje nitko više ne zna gdje sad igraju.
Liga 10 je idealna za nas,jer neće biti mogućnosti namještanja,
nego će se svako boriti za sebe.
Evidentirano
brutek
Junior

« Odgovor #35 : 19. Lipanj 2007, 11:10:25 »

Kao prvo,iz lige 16 će biti više talenata,gospodine mamćovcu  svatko tko imalo voli svoj ligaški nogomet bi volio čim veći broj klubova u svojoj ligi,čak i ako sada nemore podnijetu budućnosti bude,ako pogledam da sve više klinaca se bavi sportom,kao treće u tom sistemu je najlakše pobijedit te jadne Dinamo  Hajduk,jer je i zagreb u tom sistemu pobijedio,i u ligi 10 bi nam liga neponovljiivo padala u MONOTONOST! angry

ako vjerujemo u našu kvalitetu, onda je svejedno kakvim se sustavom igra da bi se pobjeđivalo dinamo i hajduk... a svatko tko voli ligaški nogomet neće gledati dubravu, tšk, radnik, mladost, ... kao mete za napucavanje... a za klince služe i niželigaški tereni, pa i druga liga sa više klubova, koja se ove sezone pokazala dobrom...
ali elita, a to bi prva liga trebala biti, i rasadnik onih najvećih igrača, mora imati strogo selektiranu kvalitetu, što je moguće, u hrvatskim uvjetima (i financijskim i po broju igrača) samo sa što manjom ligom...
Evidentirano
Iga_Mo
Gost
« Odgovor #36 : 20. Lipanj 2007, 16:14:48 »

najbolje bi bilo 10 i to:
Hajduk
Dinamo
Rijeka
Osijek
Zagreb
Istra
Šibenik
Cibalia
Zadar
Varteks
Evidentirano
WAZER
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #37 : 20. Lipanj 2007, 17:36:29 »

Ti nabrojani klubovi bi mogli bit u 10 jedino što se tiće navijača inaće neznam koji si kura. stavil Istru?
Evidentirano

When we are good they dont remember
When we are bad they never forget
The fan
Gost
« Odgovor #38 : 20. Lipanj 2007, 18:47:44 »

Stvaranje lige 16 je proces,a nikada nije uspjela jer nikad nismo dali dovoljno vremena,a dok će se taj proces završit rezultati će biti 10 puta bolji nego bi liga 10 mogla imati potencijala,makar taj proces trajao sezonu dvije!
Evidentirano
Iga_Mo
Gost
« Odgovor #39 : 20. Lipanj 2007, 23:02:50 »

Ti nabrojani klubovi bi mogli bit u 10 jedino što se tiće navijača inaće neznam koji si kura. stavil Istru?
pa istru sam najvise radi Demona i stavio,,,,,ipak i Pula mora imat prvoligasa
Evidentirano
zapresic
Gost
« Odgovor #40 : 07. Kolovoz 2007, 20:20:13 »

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post jer sam novofegistrirani korisnik ovoga foruma wink

Osobno mislim da je najbolje, po mom mišljenju, za hrvatski nogomet da se razdijele klubovi u Hrvatskoj na profesionalne i amaterske. Pritom mislim da bi trebalo uzeti u obzir tradiciju, povijest i rezultate, i na osnovu toga napravit tu podijelu. Tako bi po meni u Hrvatskoj bilo 30 profesionalnih klubova, a svi ostali bi bili amaterski. S tim da ovi amaterski nebi mogli postati profesionalni (izuzetak bi bio jedino ako bi vlasnik amaterskog kluba kupi već postojeći profesionalni klub i napravi fuziju ta dva kluba. Nadalje tih 30 profesionalnih klubova bi dolazilo iz gradova  koji imaju 20.000 ili više stanovnika (da se ne događa slučaj Velike koja ima doslovno 2.112 stanovnika, a klub Kamen Ingrad posjeduje stadion koji prima 9.000 gledatelja, što po meni je totalna besmislica i spomenik ljudske glupost, ali ne i jedini, sjetimo se Suhopolja i ostalih...), i oni bi tvorili prvu i drugu nogometnu ligu. Pritom bi prva liga imala 10 klubova koji bi igrali četverokružno (36. kola), a druga liga bi imala 20 klubova koji bi igrali dvokružno (38. kola). Smisao te moje ideje je u tome da bi se napravila koncentracija kvalitete, a isto tako bi se stvorila i dodatna doza kvalitete činjenicom da bi samo zadnji ispao iz prve u drugu, i samo prvak druge plasirao se u prvu ligu, te se nebi dovelo do situacije da slabašni klub uđe u prvu ligu (jer ako u konkurenciji 20 klubova dotični klub izbori to jedno jedino mjesto koje vodi u prvu ligu, zasigurno bi morao posjedovati poveliku kvalitetu). Takva šema je vrlo pogodna i za igranje hrvatskog nogometnog kupa, jer bi profesionalni klubovi počeli natjecanje od šesnaestine finala u kojem bi im se pridružila dva amaterska kluba (koji su prethodne sezone to izborili kroz opčinske, županijske i državne kvalifikacije), te bi činili brojku od 32 kluba koji bi igrali kup na jedu utakmicu (domaćin koje bi bio slabije rangirani klub), i tako sve do finala koje bi se igralo u nekom gradu koji bi dobio domaćinstvo finala, po uzoru na zapadne lige.

Osobno nisam sklon regionalnim ligama koje bi bile napravljene po uzoru na onu košarkašku, koja je po meni potpuni promašaj jer je unazadila domaću ligu (koja nevodi u eurokupove). Nego zagovaram ustroj eurolige (umjesto dosadašnjih eurokupova), koja bi bila uređena po divizijskom sustavu (po uzoru na nba, nhl, mlb, nfl), koji ima jednu jako dobru stvar a to je da svaka europska regija (divizija) bi imala osigurano mjesto u završnici i tako bi štitila od propadanja (nogometnog) pojedinih regija (p.s. usporedite osvajače eurokupova do 90-ih i one  od 90-ih, koji pokazuju očigledno propadanje nekada jakih nogometnih sredina). Hrvatska (3 kluba) bi po meni bila smještena u diviziju sa Bosnom i Hercegovinom (2 kluba), Slovenijom (2 kluba), Mađarskom (3 kluba), Slovačkom (3 kluba) i Austrijom (3 kluba), koja bi imala 16 klubova i čiji prvak bi se plasirao u završnicu sa prvacima ostalih divizija. Primijetit će te da nema klubova iz Srbije (3 kluba), a razlog tomu je geografski, jer bi oni bili u diviziji sa klubovima iz Crne Gore (1 klub), Albanije (1 klub), Bugarske (2 kluba), Rumunjske (3 kluba), Grčke (3 kluba) i Turske (3 kluba). Takvih bi divizija bilo 8 u cijeloj europi, i prvaci istih igrali bi završnicu.

To bi po meni jako diglo kvalitetu nogometa jer bi naši klubovi igrali ritmom srijeda(euroliga)-subota(prvenstvo Hrvatske), tj. 36 utakmica prvenstva i 30 utakmica u europi, što bi diglo kvalitetu na razinu engleskog premiershipa. Znači sve skupa zajedno i sa kup utakmicama to bi bilo 70-ak utakmica godišnje. I naravno razvidno je kako bi prva 3 kluba iz prvenstva išla narednu sezonu u euroligu

Eto, recite svoja mišljenja o mojoj verziji uređenja hnl-a, i ispričavam se zbog veličine teksta, ali eto trudio sam se malo podrobnije razložit svoje razmišljanje wink
Evidentirano
The fan
Gost
« Odgovor #41 : 08. Kolovoz 2007, 13:15:38 »

Ma moje razmišljanje već znate,pa ni netrebam ništ posebno reći,li samo takvim spominjanjem nećete postić ništ,već vidite da ideju 450km/h prema ligi šesnaest pa zato sam sretan  laugh laugh laugh laugh laugh !
Evidentirano
chief_wolfinjo
Senior

« Odgovor #42 : 14. Kolovoz 2007, 20:36:47 »

danas na TTX čitam kako je ubrzan proces promjene lige 12 na ligu 16....
naravno još se mora taj prijedlog odobroti... ali ako se to desi...
pa to će biti jad i bijeda... pa pogledajte inter... nakon 4 kola = 0 bodova
a bio je prvak 2.hnl... pa se pitam kak bi drugi igrali  huh
Evidentirano
pjesnik
Gost
« Odgovor #43 : 14. Kolovoz 2007, 23:31:39 »

Može liga 16 s tim da Dinamo i Hajduk igraju za prvaka i ne sudjeluju u kupu
a pobjednik kupa ide u kup UEFA.
Uostalom kaj se zamaramo kad je scenarij napisan kak paše
tzv."velikima".
Evidentirano
chief_wolfinjo
Senior

« Odgovor #44 : 15. Kolovoz 2007, 07:48:48 »

Može liga 16 s tim da Dinamo i Hajduk igraju za prvaka i ne sudjeluju u kupu
a pobjednik kupa ide u kup UEFA.
Uostalom kaj se zamaramo kad je scenarij napisan kak paše
tzv."velikima".

i ja se bojim da je to već sve zacrtano tako.  huh

Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 6
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!