Anketa
Pitanje: DAL TRIBA UVEST ZAKON O NAVIJAČIMA,KOJI UNIŠTAVA NAVIJAČKU SCENU U HRVATA?
DA,NARAVNO - 11 (32.4%)
NE NI SLUČAJNO! - 8 (23.5%)
DA,AL NE BAŠ TAKO RIGORORAN - 10 (29.4%)
ČEMU ZAKON? - 5 (14.7%)
Ukupno Glasova: 18

Str: [1] 2 3 ... 8
  Ispis  
Autor Tema: privođenja,represija,zabrane.......!!!  (Posjeta: 14795 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
funcut varoš-ši
Gost
« : 31. Listopad 2007, 21:30:37 »

Kada se u školskim klupama priča o slobodi, to je uvijek poprilično apstraktan pojam. Neki će se okrenuti povijesti, secirati i analizirati robovlasništvo i diktatorske režime, dok će drugi govoriti o stupnju slobode u današnjem svijetu, veličajući slobodu kretanja i govora, kao i organizacije koje promiču širenje slobode, podržavajući njihov rad, te možda davajući nekakve simbolične donacije, iako zapravo i ne znamo čime se oni bave, te na koji bi se način trebala štititi i širiti ta sloboda.
Razina slobode hrvatskih građana nimalo ne zaostaje za razvijenijim zemljama zapadne Europe.
Ipak, još uvijek postoji skupina građana kojima državni organi imaju zakonsko pravo, ali i odobrenje javnosti oduzeti slobodu. Navijači....
Korov i otpadak društva. Na cesti, ljudi ih zaobilaze, preplašena rodbina se zgraža pomisli da netko ?njihov? psotane dio takve skupine, uprave kluba ih se često žele riješiti, novinari ocrniti, a policija istjerati sa stadiona.
Gotovo nestvarno zvuči da ta sloboda, koju tako često spominjemo, sloboda kojom se ponosimo, i bez koje smo poput gemišta bez vina, nestaje samo jednim našim činom:stavljanjem šala oko vrata. Prema novom zakonu, ukoliko ste navijač, policijski službenik vas ima pravo privesti ukoliko ste prema njegovoj procjeni opasni ili samo sumnjivi. Dakle, koliko vrijedi ta sloboda kada postoji realna mogućnost da je izgubimo ukoliko je policijski službenik ustao na krivu nogu, te sada u vama vidi izvanrednu prigodu za iskaljivanje, ili mu je jednsotavno horoskop toga dana loš. Primjera radi, moj prijatelj je prošlo gostovanje završio u pritvoru radi 0.11 promila, 6 sati prije utakmice. Idemo dalje...znači, završite u policijskoj postaji. Lijepo...
A tamo? Prava golgota počinje tek tamo. Za suzbinjanje tzv. ?nasilja na stadionima? pripadnici interventne policije služe se također nasiljem. Ironično, zar ne? I sam sam u više navrata bio svjedok ucjena i premlačivanja u policijskim postajama. Nerijetko rade pendreci, radi odbijanja potpisivanja lažnih ili iskrivljenih izjava, a nakon višesatnih ispitivanja navijači imaju dvije opcije: priznanje počinjena djela koji nisu nužno napravili ili ostanak u pritvoru narednih 7-8 dana dok se ne prikupe ostali dokazi. Nije li to ucjena? Biste li vi imali taj luksuz priuštiti si tjedan dana u pritvoru? Svi ćete se vjerujem složiti da je apsurdno za zapaljenu bengalku na tribinama dobiti godinu dana zabrane odlaska na sportske priredbe, uz poveću novčanu kaznu, te par dana zatvora. Zašto? Iz razloga što svi odobravamo paljenje tih istih bengalki u drugim prigodama. Jer, bakljada za zadnji dan škole naših maturanata, ili nekakvom piru je ok, i baš simpatična. Osobno, ja razliku između ovih situacija ne vidim. Osim u kazni, naravno. Bez daljnjeg, navijači sigurno nisu mirne ovčice koje ne bi ni mrava zgazile. No ipak, zar je moguće da ih se smatra većim ološem od silovatelja, ubojica ili pedofila, od kojih mnogi i danas slobodno šeću ulicama. Zar je moguće da danas, dok pola Hrvata oko pojasa ima vatreno oružje, navijači predstavljaju najveći državni problem? Čak i da dođe do fizičkog obračuna dviju navijačkih skupina, zar je to opsnije od pucnjava i rata noževima u raznim Fontanama, Pashama, Ludnicama i ostalim narodnjačkim klubovima? Prosto je nevjerojatno da o navijačkom sukobu kod Korenice od prije par dana bruje svi mediji, dok se slična tučnjava u kojoj su palicama pretučeni zaštitari na zagreb film festivalu, jedva spominje u tisku, te nijedan od počinitelja nije priveden niti identificiran.
Uglavnom, nogomet odavno nije igra, već jedan veliki biznis. Biznis, u kojem su navijači postali suvišni. Ipak, zapitajmo se, ima li nogomet ikakvog smisla bez navijača? Ili, još važnije, zapitajmo se, ima li smisla govoriti o slobodi, kada još uvijek u našoj demokratskoj državi postoji toliko velika skupina ljudi kojoj se dovodi u pitanje sloboda te njihova osnovna ljudska prava.

OVO JE MOJ PRIJATELJ NAPISA,LEGA NEMOJ ME TUŽIT ZA AUTORSKAPRAVA...   wink
Evidentirano
The fan
Gost
« Odgovor #1 : 03. Studeni 2007, 09:06:46 »

Neki huligani stvarno zaslužuju da ih se privede,čak i na duže vrijeme...
Evidentirano
funcut varoš-ši
Gost
« Odgovor #2 : 03. Studeni 2007, 18:06:53 »

Neki huligani stvarno zaslužuju da ih se privede,čak i na duže vrijeme...
e,a šta je s slilovateljima,ubojicama,pedofilima,lopovima?pišu novine jedan dan i to neki šturi članak,a manji sukob navijača,sve novine pišu,šok,nevjerica kako se to događa...šta navijač si sad si drugi sloj građana samo zato šta nosiš šal? angry
Evidentirano
The fan
Gost
« Odgovor #3 : 03. Studeni 2007, 22:55:06 »

To je nažalost nepravda,neke ljude ovo više zanima pa novinari naravno moraju napisati više...
Evidentirano
alleycat
Gost
« Odgovor #4 : 08. Siječanj 2008, 16:16:24 »

Neznam di da stavim, pa stavljam tu... pročitajte lagano, informativno
To se ionako nas izravno ne tice.
(iako bi bilo lijepo, jednom možda, da se i nasem klubu dogodi takva 'strašna' sudbina)

http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=345590

A mi, fala bogu, nemamo tih problema. Već sa šugavim semaforom, bez reflektora, uživamo u izvedbama lošeg lijevog krila i još goreg desnog...

Samo mi nije jasno zašto svi u Zagrebu navijaju za dinamo onda?
Nije valjda da su se prodali za rezultate... ma nije, nebi oni!
« Zadnja izmjena: 08. Siječanj 2008, 16:18:11 alleycat » Evidentirano
kontraDudu
Gost
« Odgovor #5 : 16. Siječanj 2008, 00:04:37 »

Rijetki su navijači u Hr koji na gostovanja nose obilježja,a sve rijeđi koji ih nose na domaće uatkmice!
Najveća glupost u zakonu je,jebenih,0.0 promila! Zar je u redu da čovjek koji napuše 0.3 provede 3h u muriji,a ne vrate mu pare od ulaznice.
Ovo je samo mali dio nebuloze ovog zakona!!!!
Evidentirano
alleycat
Gost
« Odgovor #6 : 12. Svibanj 2008, 19:24:09 »

http://www.kohorta.net/images/kohorta/2006-2007/oscib/sloboda3.JPG
Evidentirano
Cekicar
Junior

« Odgovor #7 : 25. Srpanj 2008, 14:13:58 »

Evo da podignem ovu temu nakon današnje odluke prodavača sjedalica iz ljutog gradkog rivala:

http://www.index.hr/sport/clanak/utakmica-protiv-rijeke-pred-praznim-stadionom-boysi-porucuju-da-je-danas-umro-hrvatski-nogomet/396220.aspx

Mislim sve piše u članku i uopće mi nije žao, samo pitanje je dali je to ispravan način
Mislim prazniti stadion zbog grupe hulugana i zabranjivanje gledanja utakmice normalnim navijačima je kao poruka da se međusobno trebamo sukobiti s tablmejkerima.
Zakon o navijačima je promašen, to je valjda već sad svima jasno ali da se kreteni moraju sterat s tribine to je još jasnije....
Dok se ne razriješe ukorjenjeni problemi hrvatskog društva u cijelini neće se riješit ni problem hrvatskog društva na tribini...
U svakom slućaju biti će zanimljivo ovogodišnje prvenstvo...
Evidentirano

Po novim pravilima foruma nije dopušteno imati fotku u sigu (potpisu koji ide iza svakog vašeg posta), jer to ometa vidljivost topica. Molim vas da to uklonite.
1988
Gost
« Odgovor #8 : 25. Srpanj 2008, 18:41:49 »

Mislim da bi paljenje baklji trebalo biti dozvoljeno ali kažnjavati bacanje. Policija ne riješava baš ništa sa svojim pristupom već stvara averziju i kod navijača isključivo zainteresiranih za nogomet i dobar provod.
Isto tako treba se staviti u kožu drotova koji su usrani jer su svijesni da njih 10 ne bi imali neke šanse sa većom grupom pa pokušavaju nametnuti autoritet. Koliko to pali uvijek je upitno.
Imao sam prilike po vukojebinama vidjeti kako kreteni pokušavaju bez povoda tjerati neku pravdu pa samo dignu živce i vječno skuliranim osobama a i totalno normalnih ljudi koji kuže da nismo došli s pizdarijama na pameti.
Zakoni jesu kakvi jesu ali je pristup onih koji ih provode najbitniji.

Primjeri:
Dolazi patrola interventne u među grupu od 30 ljudi i počinju galamiti i kurčiti se bez ikakvog povoda i odma je atmosfera u kurcu.
Dolazi temeljni policajac u još veću grupu i pristojno zamoli da se svi pomaknu 20 metara iza ugla jer da neka baba davi da joj smeta galama i svi se bez problema sele s lokacije.

Nekada je malo pristojnosti sasvim dovoljno
Evidentirano
alleycatWAZ
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #9 : 30. Srpanj 2008, 17:18:48 »

http://www.armada-rijeka.hr/izvjestaj.php?id=354
Evidentirano

.1.4.8.4.
alleycatWAZ
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #10 : 01. Kolovoz 2008, 16:12:47 »

http://torcida.org/site/sprega-drzave-i-nogometne-mafije/
Evidentirano

.1.4.8.4.
astraeus
Global Moderator
Senior

« Odgovor #11 : 01. Kolovoz 2008, 21:07:43 »

Ma debili, imaju totalno pogrešnu retoriku. Umjesto da daju konstruktivne prijedloge o poboljšanju situacije na korist svih, pa i navijača, oni idu sa logikom: ima i goreg sranja oko kojeg bi se trebali brinuti. Ne samo Torcida nego i gro drugih skupina (ultrasi, Armada...) je izjavilo nešto slično, što je potpuno deplasirano.

Sranje je sranje i treba ga se rješavati na svim razinama. To što ga ima drugdje ne opravdava ga među navijačima. Baš sam revoltiran time što se taj odvratni huliganizam i nacionalizam toliko ukorijenio u "institucijama" navijačkih skupina da uopće ne potičemo priču o pravoj stvari. A to što se Torcida poziva na gerilske borbe devedesetih (što im znači ono: "očistili smo i nečiste elemente u našim klubovima"?, da su pretukli i izbacili srbe, cigane, pedere i komunjare?!), zastrašujuće djeluje ukoliko se zaziva ista "metodologija" rada i u ovim, na sreću mirnim vremenima.

Država ima hrpetinu većih problema, slažem se, ali ovaj problem nije mali, jer odgaja mladu generaciju ćelavih, nabrijanih idiota sa teleskopskim palicama u rukama i glavama punim mržnje: prema alternativcima, policajcima, manjinama, neistomišljenicima i drugima.
Evidentirano

"Although it is not true that all conservatives are stupid, it is true that most stupid people are conservative." - John Stuart Mill

"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction." - Blaise Pascal
1988
Gost
« Odgovor #12 : 02. Kolovoz 2008, 11:49:02 »

Veće grupe sa scenama iz Čakovca, Dugopolja i sličnim nisu baš pomogli izbjegavanju represije. Unatoč tome treba priznati da se političari i nogometni djelatnici, iza kojih ovi prvi čvrsto stoje, trude skrenuti pozornost sa svojih gluposti prikazajući navijače kao najveće zlo u hrvatskom nogometu.
Osobno mi je najbolji, ujedno i najljepši, portugalski način nadmetanja s rivalima. Jednostavno budi bolji u koreografiji i navijanju. S obzirom da je kod nas tradicija razbijanja glava duboko ukorijenjena i većina je se neće odreći, onda bi trebali kao Poljaci i Rusi dogovarati šore po parkovima i livadama, pa se lomi do mile volje.
Meni je odlično doći negdje i sa domaćima popit pivu prije i poslije utakmice jer na tekme idem radi nogometa. Znam hrpu ljudi koji jako vole svoje klubove samo što u 15 godina konstantnog boravka po stadionima nisu ukupno vidjeli 90 minuta nogometa.
Vjerojatno će većina hrvatskih navijača misliti da je ovakvo razmišljanje za curice ali jebat ga, živimo u tzv. demokratskom društvu.

Narod je frustriran pa se prazni na stadionima ali je i murija isto frustrirana i evo savršene kombinacija za sranje.
Evidentirano
alleycatWAZ
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #13 : 13. Kolovoz 2008, 14:01:27 »

http://torcida.org/site/wp-content/uploads/2008/08/scan0001.jpg
Celnici koji drmaju hrv.nogometom si dopustaju palit baklje, ni vise ni manje nego u svecanoj lozi,
dok navijaci bivaju sikanirani kao kriminalci
vi si to na dugo i siroko, lijepo retoricki objasnite, al mislim da se to zove bahatost i licemjerje... a mislim i da im dobrobit nogometa takodjer nije na pameti
al ima astraeus pravo, navijaci pak ne nude neki izlaz iz te situacije, vec se dure i prkose ko djeca... tako necemo daleko dogurat
« Zadnja izmjena: 13. Kolovoz 2008, 18:13:44 alleycatWAZ » Evidentirano

.1.4.8.4.
alleycatWAZ
ČLAN UDRUGE
Senior
*

« Odgovor #14 : 22. Kolovoz 2008, 12:31:25 »

Navodno je, nedavno, na utakmici ManchesterUtd - Newcastle koreografiju
oganizirao i platio NIKE..
Navijaci, koji su odbili dizati papire, zgrozeni tim prakticiranjem svemocnosti novca i profita na ustrb strasti zbog koje je nogomet tako i popularan su bili izbacivani sa stadiona...

Protiv modernog nogometa i ubijanja duse ovog sporta!
Football is for you and me!

http://uk.youtube.com/watch?v=Q0tkwqhXTc4

p.s.
Bar salovi, koje navijaci danas furaju simboliziraju to iskrenije i nevinije doba nogometa 70-ih godina...
« Zadnja izmjena: 22. Kolovoz 2008, 12:41:06 alleycatWAZ » Evidentirano

.1.4.8.4.
 Str: [1] 2 3 ... 8
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!